Microbuze noi pentru Transurb!

1
543

Parcul auto al societății de transport persoane de pe raza municipiului Vaslui, Transurb SA, se va îmbunătăți cu două noi microbuze, care, cât de curând, vor circula pe străzile orașului.

Prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Vaslui nr. 13/20.02.2020 privind aprobarea bugetului general al municipiului pe anul 2020 s-a aprobat, în cadrul obiectivelor de investiții pe acest an, achiziția a două microbuze de transport persoane. Deja, au fost parcurse toate procedurile de licitație și achiziție, astfel că, pe 20 iulie, cele două microbuze au ajuns în oraș. Este vorba de vehicule tip Karsan Jest M2, cu o capacitate a câte 23 de locuri, fabricate în acest an, al căror cost a fost de 249.000 lei fiecare. Zilele trecute, au fost îndeplinite și ultimele formalități pentru ca cele două microbuze să intre în serviciu, respectiv aprobarea din partea Consiliului Local a dării în administrare a vehiculelor către Transurb SA, societatea municipalității care are atribuții în transportul de persoane pe raza Vasluiului. Mai urmează doar ca cele două microbuze să fie înmatriculate, asigurate, inscripționate și să li se facă ultimele verificări, pentru ca apoi vasluienii să se poată bucura de confortul oferit de noile vehicule. Cu condiția ca pasagerii să respecte măsurile de distanțare socială și de protecție anti-Covid, respectiv purtatul măștii de protecție și evitarea aglomerației!

Trebuie menționat că două mijloace de transport asemănătoare au fost puse în circulație la sfârșitul anului trecut, cele două microbuze fiind apreciate de vasluieni pentru silențiozite și confort. În plus, se lucrează la implementarea unui proiect propus de municipalitate, „Proiect de îmbunătățire și extindere a rutelor, traseelor, stațiilor și vehiculelor de transport de călători, mentenanța și monitorizarea sistemului de transport public integrat din municipiul Vaslui”, cu finanțare europeană, în cadrul căruia, printre altele, urmează a fi achiziționate 8 autobuze hibrid cu minim 67 de locuri fiecare și 10 troleibuze a câte 90 de locuri. Contractul de finanțare a acestui proiect a fost semnat de municipalitate cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est în luna ianuarie a acestui an.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.