Managerul Spitalului Județean Vaslui, în stare gravă din cauza Covid 19

0
1476

• Ana Smaranda Rinder, managerul Spitalului Județean Vaslui, este în stare foarte gravă și a fost transportată la Institutul „Matei Balș„ din București, pentru a primi îngrijirile necesare. Ea era izolată de mai multe zile la domiciliu, fiul ei fiind contact direct cu fata ambulanțierului suspectă de Covid care a plecat la mare cu un grup de prieteni fără a aștepta rezultatul testului.

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Ana Rinder, a ajuns marți, 11 august, în stare gravă la unitatea medicală pe care o conduce, prezentând simptomatologie specifică COVID-19. Testele au confirmat prezența virusului iar starea gravă a pacientei a determinat medicii să decidă transferul ei urgent la Institutul „Matei Balș„ din București, Spitalul Municipal din Bârlad, centrul Covid pentru județul Vaslui, neavând capacitatea medicală pentru a o trata. „Decizia este una medicală, luată de medicii din cadrul spitalului”, a precizat directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, care a confirmat îmbolnăvirea managerului SJU Vaslui.

Ana Rinder a contactat, se pare, virusul de la fiul ei, cu care stătea în izolare la domiciliu de mai multe zile, după ce l-a adus pe acesta de la Costinești. Băiatul făcuse parte din grupul de tineri care, după majoratul unuia dintre ei, plecase la mare, grup din care făcea parte și fiica unui ambulanțier vasluian care prezenta simptome specifice îmbolnăvirii cu Covid 19, însă nu a mai așteptat rezultatul testului. Inițial, cei doi nu au prezentat simptome, însă în cursul serii de luni, starea managerului spitalului s-a înrăutățit brusc. Ea a fost transportată la spital, la Secția de Terapie Intensivă, investigațiile evidențiind existența unor leziuni pulmonare și cerebrale, lucru care i-a făcut pe medici să ceară transferul pacientei la o unitate medicală care are capacitatea de a o trata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.