Județul Vaslui, inclus de autoritățile germane între zonele de risc

0
959

• Din cauza numărului mare de infecții din ultimele zile, autoritățile germane au inclus județul Vaslui în lista „zonelor de risc”. Astfel, pentru a intra în Germania, orice persoană provenind din județ este obligată să prezinte un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore sau să se supună testării.

Autoritățile Republicii Federale Germania au actualizat lista „zonelor de risc” din România stabilită în contextul pandemiei de COVID-19, fiind adăugat și județul Vaslui, pe lângă municipiul București și alte 9 județe din România, respective Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova și Vrancea.

După cum a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, adică din 12 august 2020.
Astfel, în total, la acest moment, 17 județe alături de municipiul București se află pe lista zonelor de risc.
Includerea pe lista „zonelor de risc” presupune că toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una dintrea aceeste zone trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german. Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgență medical 116 117. În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german.
Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Republica Federală Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării. Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.
De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv cele mai sus-menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare – Public Health Passenger Locator Form.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.