Încă un deces SARS-CoV-2 în județ: o femeie din Vaslui!

1
1163

Creșterea accelerată a numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul județului, respectiv 434 de cazuri pozitive numai în intervalul 1-31 iulie, a făcut ca și numărul pacienților în stare gravă să crească rapid, ca de altfel și cel al persoanelor care nu supraviețuiesc infecției cu SARS-CoV-2. Dacă, înainte de relaxarea măsurilor restrictive, treceau și câte 2-3 săptămâni fără să moară nicio persoană din județ, iată că, în ultima perioadă, aproape că nu trece zi fără să mai bifăm un deces.

Astfel, la raportarea zilnică de sâmbătă, 1 august, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 36 de noi decese la nivel național, unul dintre ele fiind atribuit județului nostru.

„În intervalul 31.07.2020 (10.00) – 1.08.2020 (10.00) au fost înregistrate 36 de decese (25 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și municipiul București. Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 36 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, potrivit reprezentanților Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unitate de suport pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, cea mai recentă persoană răpusă de COVID-19 din județul nostru este o femeie de 82 de ani, din municipiul Vaslui, internată direct la Terapie Intensivă. Aceasta a fost adusă la spital în stare foarte gravă, pe data de 31 iulie, și, o zi mai târziu, a murit.

„Pacienta suferea de insuficiență respiratorie acută, infecție cu SARS-CoV-2, în observație cu suprainfecție bacteriană, infarct miocardic acut STEMI – trombolizat, cardiomiopatie dilatativă ischemică, diabet zaharat insulinotratat și accident vascular cerebral sechelar. A ajuns la noi pe 31 iulie și a decedat pe 1 august. Inițial, a fost transportată la spitalul din Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice. După ce s-a pozitivat, a fost transferată la noi, direct în Terapie Intensivă”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.