Încă doi bărbați din județ infectați cu SARS-CoV-2 au murit!

0
2759

Pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 din județ, până ieri la prânz Vasluiul înregistrând aproape 750 de cazuri pozitive, și numărul pacienților în stare gravă a crescut foarte rapid, ca de altfel și cel al persoanelor care nu supraviețuiesc infecției cu SARS-CoV-2. Dacă, înainte de relaxarea măsurilor restrictive, treceau și câte 2-3 săptămâni fără să moară nicio persoană din județ, iată că, în ultima perioadă, aproape că nu trece zi fără să mai bifăm un deces.

Astfel, la raportarea zilnică de ieri, 5 august, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 41 de noi decese la nivel național, două dintre ele fiind atribuite județului nostru.

„În intervalul 04.08.2020 (10.00) – 05.08.2020 (10.00) au fost înregistrate 41 de decese (28 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și municipiul București. Dintre acestea, 2 decese s-au înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani. 40 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un deces nu au fost raportate comorbidități”, se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, potrivit reprezentanților Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unitate de suport pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, cele mai recente persoane răpuse de COVID-19 din județul nostru sunt doi vârstnici. Primul este un bărbat de 70 de ani, din Halta Dodești, comuna Viișoara, ce a fost internat pe data de 20 iulie. La câteva zile, starea de sănătate i s-a agravat, așa că a fost transferat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde, din nefericire, pe 5 august, a murit. Pe lângă infecția severă cu SARS-CoV-2, pacientul suferea și de bronhopneumopatie obstructivă cronică, demență, hemiplegie stângă și fibrilație atrială permanentă. Al doilea este un bărbat de 68 de ani, din Vaslui, ce a fost internat pe 31 iulie. Și starea sa de sănătate s-a agravat brusc, motiv pentru care, la scurt timp, a fost mutat la Terapie Intensivă. Din nefericire, în ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a murit tot pe 5 august. Pacientul suferea și de hipertensiune arterială, diabet zaharat insulino-dependent, obezitate și demență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.