Fotograf vasluian, spitalizat cu SARS-CoV-2 alături de soție și copil: „Certitudinea zilei de mâine nu există!”

0
2119

• Un cunoscut fotograf din Vaslui, internat alături de soție și copil în spitalul bârlădean, după ce toți trei au fost depistați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, a povestit pe contul său de socializare experiența traumatică prin care a trecut și încă trece de când s-a îmbolnăvit. Totodată, tânărul atrage atenția scepticilor că virusul există și că nu este doar o simplă răceală, iar tratamentul este foarte dureros, chiar și în cazul celor cu forme ușoare ale bolii.

Bogdan (37 ani), un fotograf cunoscut și apreciat din Vaslui, se numără printre cei peste 260 de pacienți internați în Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Atât acesta, cât și soția și copilul lor, de asemenea internați în unitatea spitalicească desemnată spital de suport pentru tratarea pacienților COVID-19, au trecut prin momente grele, așa că tânărul a decis să-și împărtășească experiența cu prietenii său virtuali. Prin intermediul unei postări pe contul său de socializare, fotograful a dorit să atragă atenția scepticilor că virusul SARS-CoV-2 chiar există, nu este nicio exagerare și că el a trăit un coșmar din cauza lui. Ba chiar, spune acesta, „certitudinea zilei de mâine nu există”.

„Sunt în spital, confirmat pozitiv. Nici nu era nevoie să mă testez, mi-am dat seama după simptome: transpirație abundentă, temperatură, dureri de genunchi și de spate groaznice. Este doar povestea mea, pe care-o trăiesc de aproape două săptămâni. Când ajungi în spital, trăiești o altă realitate: cadre medicale echipate «din vârful părului până-n degetele de la picioare». Îi compătimeam: erau transpirați pe față, pe corp, mănușile și cizmulițele erau pline cu transpirație. Se comportă ca și cum aș fi copilul lor. Să le dea Dumnezeu sănătate să ducă această luptă fără probleme! Totul este strict supravegheat și dezinfectat. În prima săptămână, am avut un tratament destul de dur pentru boală. Așa am ajuns să nu mai pot mânca aproape nimic zilnic și nici măcar apă să beau. Stomacul a fost pus la punct. Doctorul spune că ori e de la boală, ori de la tratament. După ce am terminat cu tratamentul pentru boală, au început stările de amețeală până aproape de leșin, orice încercam să mănânc sau să beau imediat îmi venea să vărs… Au trecut și aceste stări… Se apropia ziua de externare, dar a revenit febra, de care nu am reușit să mai scap, și durerile de picioare și spate. S-a început o investigație mai amplă, cu analize și CT, pentru a se descoperi cauza… Fiind bolnav și de diabet, pe durata tratamentului s-a început administrare de insulină, ceea ce nu luasem niciodată. Din cauza stresului, în loc să scadă valorile, îmi cresc pe zi ce trece. Uneori am impresia că trăiesc un coșmar din care urmează să mă trezesc și să simt că totul e bine. Certitudinea zilei de mâine nu există”, scrie Bogdan pe contul său de facebook.

„Tratamentul este dureros, chiar și la formele ușoare”

Fotograful își continuă postarea: „Să ne bucurăm de prezent! Am avut noroc de un prieten foarte bun de la Spitalul de Urgență Vaslui, care a avut grijă de mine, și îi mulțumesc din tot sufletul… Din păcate, prin acest coșmar trece și familia mea, soția și copilașul. Singurul lucru bun a fost că suntem împreună și ne este mai ușor decât să fi fost singur. Și îl avem și pe Doamne Doamne aproape de noi, biserica fiind la doi pași, e liniștitor că se aud slujbele… Asistentele spun că peste 90% din pacienți sunt din Vaslui și restul din Bârlad… Ceva nu funcționează bine la noi, nu mai există deloc siguranță… Spitalul e plin 100%. Nu am relatat această experiență pentru a atrage atenția sau pentru a fi compătimit. Vă rog să nu mă sunați, pentru că nu pot răspunde. Sunt ținut în perfuzii și monitorizat ceva mai strict acum. E un semnal de alarmă că virusul există, nu este o simplă răceală. Trebuie să vă protejați, ca să îi protejați și pe ceilalți! Tratamentul este dureros, chiar și la formele ușoare, virusul suferă mutații și încă sunt foarte multe necunoscute în privința lui SARS-CoV-2. Protocolul care este acum în vigoare spune că se face retestare la 8 zile (cam 0% șanse să devii negativ) și dacă ieși negativ, pleci acasă la 10 zile și nu mai e nevoie de carantină, iar dacă testul este pozitiv, se stă până la 14 zile de la începerea simptomelor, și carantină 4 zile. Se spune că virusul nu mai este contagios după cele 14 zile de spitalizare și tratament… Sper să nu ajungem să fim priviți ca niște «ciumați» când vom reveni acasă… Ar trebui ca toată lumea să fie mai responsabilă, să se protejeze și să protejeze. Nimeni nu este intangibil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.