Consiliul Județean Vaslui
Asociația „Museum Vasluiensis”

_

FIGURI EMBLEMATICE FEMININE ALE MELEAGURILOR VASLUIENE

Asociația „Museum Vasluiensis” Vaslui implementează proiectul „Figuri emblematice feminine ale meleagurilor vasluiene, nr. contract 10.458/10.07.2020, finanțat prin Programul județean pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes general pentru anul 2020, domeniul Cultură, în perioada 10.07.2020 – 13.11.2020.

Valoarea totală a proiectului este de 21892 lei.

Valoarea finanțării acordate de finanțator este de 19702,80 lei.

Valoarea contribuției beneficiarului este 2189,20 lei.

Activitățile principale sunt legate de Managementul proiectului cultural; lansarea acestuia prin mass-media locală; achiziția logisticii și confecționarea replicilor costumelor de epocă necesare derulării proiectului; prezentarea acestor replici ale costumelor Mariei Voichița, Elena Cuza și Luiza Zavloschi, în cadrul manifestărilor cultural-științifice organizate de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui în spațiul public al Municipiului Vaslui; organizarea unei Conferințe științifice cu tema „Figuri emblematice feminine ale meleagurilor vasluiene” activități ce se vor desfășura și în mediul on-line al internetului, cu respectarea Ordonanțelor și Prevederilor guvernamentale legate de distanțarea socială datorată situației răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus COVID19! Promovarea și diseminarea proiectului cultural se va realiza pe pagina de Facebook a Asociației Museum Vasluiensis.

Obiectivul/obiectivele proiectului

Obiectivul general:

Proiectul cultural „Figuri emblematice feminine ale meleagurilor vasluiene” urmărește să identifice, să promoveze și să valorifice științific figurile emblematice ale eroilor meleagurilor vasluiene pentru publicul din județul Vaslui cu scopul de a evidenția personalități feminine vasluiene ca entități distincte ale istoriei naționale.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Stimularea tinerilor (cu vârsta între 14 – 18 de ani) în descoperirea acestor valori culturale feminine vasluiene ce au avut o contribuție în istoria României, valori care nu sunt cunoscute îndeajuns și nu sunt gestionate de tineri în serviciul dezvoltării propriei conștiințe.

Creșterea numărului de participanți în rândul publicului vasluian la activitățile și manifestările cultural-artistice și științifice organizate de Asociația Museum Vasluiensis în colaborare și prin implicarea altor instituții cultural-artistice sau de învățământ din județul Vaslui cât și creșterea accesibilității prin diversificarea ofertei culturale pentru fundații, asociații și ONG-uri interesate de aceste teme.

Asociația „Museum Vasluiensis” Vaslui

Sediul: Vaslui, strada Hagi Chiriac, Nr.2, județul Vaslui

Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Cristian Băetu – manager proiect,

telefon +40742020230, e-mail: cristian.baetu@gmail.com