Bârlădenii cu handicap grav sau accentuat, așteptați la pachetele alimentare de la UE

0
1870

• Începând de ieri, alte două categorii de bârlădeni incluși într-un program european de sprijinire a persoanelor defavorizate sunt așteptați pentru a intra în posesia pachetelor cu produsele alimentare oferite de UE. Primele două tranșe, constând în produse de igienă, au fost distribuite în februarie și martie.

În această săptămână, mai exact ieri, 5 august, Bârladul a demarat distribuirea primei tranșe de ajutoare alimentare care vin de la Uniunea Europeană pentru alte două categorii de persoane prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Este vorba despre pachetele cu alimente, ce conțin câte 4 litri de ulei, 2 kilograme de zahăr, 5 kilograme de făină albă de grâu, 4 kilograme de mălai, 4 kilograme de orez, 800 grame de paste făinoase, 2.700 grame de carne de porc la conservă, 1.500 grame de carne de vită la conservă, 1.000 grame de pate de ficat la conservă, 1.440 mililitri de compot de fructe la borcan, 360 grame de gem dietetic și 360 grame de gem.

Aceste cantități au fost calculate pentru fiecare persoană în parte, iar produsele se află depozitate la Centrul de Afaceri „Tutova” Bârlad, urmând ca, timp de câteva săptămâni, cei vizați să le ridice pe baza actului de identitate.

„În perioada 5 – 25 august, se vor distribui pachete cu ajutoare alimentare în cadrul POAD 2019-2021 de către Ministerul Fondurilor Europene, la Centrul de Afaceri «Tutova» Bârlad, din strada Metalurgiei, nr.15. Categoriile de persoane care beneficiază de aceste produse sunt: copiii cu handicap grav sau accentuat cu domiciliul în municipiul Bârlad și adulții cu handicap grav sau accentuat fără venituri, cu domiciliul în municipiul Bârlad. Pentru a putea ridica pachetele cu ajutoare alimentare, beneficiarii trebuie să prezinte următoarele acte, după caz: copie act de identitate titular, copie act de identitate reprezentant legal al copilului, copie certificat handicap grav sau accentuat, valabil la data distribuției. Distribuirea pachetelor se face de luni până vineri, între orele 9.00 – 13.00”, ne-a declarat Adrian Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Trebuie spus că distribuirea pachetelor cu alimente a demarat efectiv în iulie, primii vizați fiind beneficiarii Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat și beneficiarii Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei. Iar în februarie și martie, au fost distribuite primele două tranșe cu produse de igienă, beneficiari fiind aceleași patru categorii de persoane defavorizate. Pachetele conțineau câte 5 periuțe de dinți, 300 mililitri de pastă de dinți, 500 mililitri de săpun lichid, 800 mililitri de șampon pentru copii, 500 mililitri de șampon pentru adulți, 1.800 grame de detergent de rufe albe și 900 grame de detergent de rufe colorate.

De menționat că, până la finele lui 2021, vor fi acordate câte patru tranșe de produse de igienă (în 2020 au fost distribuite deja două) și câte șase tranșe de produse alimentare (aceasta este prima din 2020).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.