A vrut să ajute la stingerea unui incendiu, dar a murit electrocutat!

0
765

• Tragedie în comuna Vinderei, acolo unde un bărbat de 35 de ani și-a pierdut viața în timp ce încerca să ajute o familie a cărei locuință a luat foc în noaptea de luni spre marți. Bărbatul nu a fost înghițit de flăcări, ci a murit electrocutat, după ce a sărit gardul în picioarele goale și a fost secerat de un fir electric căzut pe pământ.

În noaptea de 3/4 august, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad au intervenit cu trei autospeciale, o ambulanță de tip B2 și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Vinderei, comuna Vinderei. La momentul apelului, nu se știa nimic despre doi adulți și doi copii minori. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent pe aproape întreaga suprafață a locuinței, în apropierea gardului fiind găsită o persoană de sex masculin în stare de inconștiență, electrocutată. Ca urmare, la fața locului a fost deplasată și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, Substația Bârlad. Din nefericire, bărbatul de 35 de ani ce s-a electrocutat a fost declarat decedat de către echipajul medical de pe ambulanță.

Din spusele vecinilor, acesta împreună cu alți vecini, a sărit să ajute la stingerea incendiului până să vină pompierii. Bărbatul se afla acasă și, când a văzut flăcările imense, a fugit afară desculț, întrucât știa că, în locuința care luase foc, se aflau și doi copii. A sărit gardul către gospodăria unde izbucnise incendiul, însă nu a mai apucat să facă nimic, întrucât a fost aruncat la pământ, electrocutat, de un fir electric ce căzuse în zonă și care se topise de la focul puternic.

Între timp, au fost găsite și cele patru persoane despre care inițial nu se știa nimic. Tatăl copiilor, un bărbat de 43 de ani, a fost transportat de către echipajul EPA la Compartimentul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Aici, acesta a fost diagnosticat cu „arsuri de gradul II și III pe circa 80% din suprafața corporală (membrele inferioare, membrele superioare și spatele – fără afectarea căilor respiratorii) și cu plagă tăiată la nivelul încheieturii mâinii stângi”.

„Au ars: locuința în totalitate, bunurile de uz casnic și mobilierul, diverse documente și produse textile. Au fost salvate: o magazie de lemne, un atelier de tâmplărie, o locuință învecinată și un adăpost pentru animale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unui conductor electric deteriorat. La intervenție au participat și polițiștii din localitate. Cercetările privind circumstanțele și cauzele producerii decesului sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.