42.000 lei pentru obținerea Autorizației de securitate la incendiu pentru Spitalul Județean

0
561

• Consiliul Județean Vaslui reia demersurile pentru obținerea de la ISU a autorizației de securitate la incendiu pentru Spitalul Județean de Urgență. Instituția va organiza o licitație, alocând 42 de mii lei, după ce spitalul a primit mai multe amenzi și avertismente de la ISU în ultimii ani.

Consilul Județean (CJ) Vaslui a anunțat demararea unei licitații publice care are ca obiect „Servicii de elaborare documentație și obținerea Autorizației de Securitate la Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Vaslui corpurile A si B”. În acest scop, din bugetul local va fi alocată suma de 42.016 lei, exclusiv TVA, pentru „servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări, servicii de consultanță în protecția contra incendiilor și a exploziilor și în controlul incendiilor și al exploziilor, servicii de verificare a proiectelor de structuri portante”, conform prevederilor din caietul de sarcini.

Inițiațiva CJ Vaslui vine după ce cea mai mare unitate spitalicească din județ a primit mai multe amenzi și avertismente din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” Vaslui în ultimii ani pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Niciunul din cele trei spitale din județul Vaslui nu are autorizație de securitate la incendiu, stare de fapt care persistă de ani de zile, în ciuda sancțiunilor și avertismentelor repetate date de către ISU Vaslui, care spune că unitățile sanitare au „multe probleme”, precum lățimea căilor de acces, lipsa ușilor antifoc și instalații electrice neconforme.
Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad și Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huși nu dețin autorizații de securitate la incendiu, deși conducerile lor au fost avertizate și sancționate în repetate rânduri. Pe lângă amenzile de 5.000 de lei, cele trei unități sanitare au primit avertismente în ultimii ani.

„La Spitalul Județean de Urgență Vaslui sunt multe probleme, cum ar fi lățimea căilor de acces, lipsa ușilor antifoc sau instalații electrice neconforme. Toate aceste deficiențe pot fi reparabile sau compensate. Dacă se vrea să se intre în normalitate, nu există „nu se poate”. Inspectoratul pentru Situații de Urgență are disponibilitate de a oferi asistență tehnică de specialitate tuturor celor interesați”, declara, în 2018, prim-adjunctul șefului ISU Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.