Vin ajutoarele alimentare pentru cei mai săraci vasluieni!

0
797

• Județul Vaslui este în așteptarea primei tranșe a pachetelor cu produse alimentare de la furnizorii acreditați și, în curând, în funcție de calendarul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), se va începe distribuirea acestora către beneficiari, anunță reprezentanții Instituției Prefectului Județului Vaslui. În total, vor primi pachete conținând circa 27 de kilograme de alimente de strictă necesitate un număr de 55.937 de vasluieni, beneficiari de venit minim garantat sau alocație de susținere a familiei. Nu vor primi însă astfel de ajutoare șomerii sau cei care au rămas fără loc de muncă din cauza pandemiei de Coronavirus, și nici pensionarii cu venituri mici, alții decât cei „abonați” la mila statului.

După ce, în luna februarie, a început distribuirea pachetelor cu produse de igienă destinate celor mai săraci români, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) continuă cu furnizarea de pachete cu ajutoare alimentare. O primă tranșă urmează a fi distribuită în următoarea perioadă, pachetele cu alimente fiind așteptate să ajungă și în județul Vaslui. În total, numărul beneficiarilor se ridică la 55.937 de vasluieni, aproape o treime față de cei peste 140 de mii de vasluieni câți beneficiau de aceste ajutoare acordate din fonduri europene destinate persoanelor din categoriile cele mai defavorizate. Dacă în urmă cu 4 ani, ultimul an când s-au mai distribuit astfel de ajutoare, pe liste se aflau și pensionarii cu venituri mici, șomerii, persoanele cu handicap accentuat și grav ori veteranii de război, acum, în POAD sunt înscrise doar persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei. De asemenea, vor primi astfel de pachete persoanele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, și persoane dependente, inclusiv din rândul celor cu handicap. Trebuie spus că persoanele care se încadrează în mai multe categorii vor beneficia de pachetele cu alimente și produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării ajutoarelor alimentare sau a asistenței materiale de bază.

Pachetele vor conține făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), 5 conserve din carne de vită a câte 300 g, 3 conserve din carne de porc a câte 900 g, 5 conserve pate de ficat de porc a câte 200 g, 2 borcane de compot de fructe a câte 720 ml, 1 borcan de gem de fructe (360 g), 1 borcan de gem de fructe dietetic (360 g). Fiecare pachet va conține, în total, 38 de unități.

Alimentele vor ajunge direct în depozitele special destinate în acest scop de către autoritățile locale, de unde vor fi distribuite beneficiarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.