Timișoreanul Dorel a comis-o din nou: 400 de familii din Brodoc, lăsate aproape 18 ore fără gaz!

0
886

• Luni după amiază, o avarie la rețeaua de distribuție a Gaz Est a lăsat fără gaz metan aproape jumătate din suburbia vasluiană Brodoc. Vinovați au fost lucrătorii Pfeiffer Timișoara SRL care lucrează la reabilitarea rețelelor de apă și a celor de canalizare și care, încercănd să repare propria avarie, au spart și conducta de gaz metan din zonă. Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, atât ceilalți furnizori de utilități, cât și municipalitatea fiind, pe bună dreptate, disperați. “M-am săturat să mi se reproșeze felul defectuos, întârzierile și avariile provocate în timpul executării lucrărilor din cadrul marelui proiect al Aquavas, chiar dacă Primăria Vaslui, în afară de a le pune la dispoziție frontul de lucru, nu are nici o altă responsabilitate!”, spunea recent primarul Vasile Pavăl.

Luni după-amiază, în jurul orelor 17.00, dispeceratul Gaz Est SA a fost alertat cu privire la faptul că pe strada Plopilor, din suburbia Brodoc a municipiului Vaslui, s-ar fi produs o avarie la rețeaua de distribuție a gazului metan. În zonă s-au deplasat echipele de intervenție care au constatat faptul că un utilaj al societății Pfeiffer Timișoara SRL, care execută lucrările de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă și a celei de canalizare la nivelul municipiului Vaslui, în timp ce săpa un șanț pentru a facilita repararea conductei de apă recent instalată, ar fi spart conducta de distribuție a gazului metan. La fața locului, au sosit și echipaje ale ISU Vaslui și, imediat, s-a luat măsura întreruperii furnizării gazului, pentru a se înlătura pericolul de explozie, intervenindu-se apoi pentru repararea avariei.

“Reparațiile au fost de durată, dată fiind amploarea avariei, și abia marți, în jurul orelor 10.00, s-a putut relua alimentarea cu gaz metan a celor circa 400 de consumatori din zonă afectați. Nu este pentru prima dată când lucrătorii firmei din Timișoara “produc” astfel de evenimente nedorite, în principal pentru că nu respectă planul de lucrări, intervenind cu mijloace mecanice în zonele în care se află rețele ale altor furnizori de utilități, inclusiv rețele de distribuție a gazului, în loc să acționeze manual, așa cum ar trebui. Au fost facute nenumărate sesizări, atât la executantul lucrărilor, cât și la Aquavas SA, societatea care implementează proiectul, la Primărie sau la Consiliul Județean, însă situația se perpetuează…” au declarat reprezentanți ai Gaz Est SA Vaslui. Doar în Brodoc, aceasta ar fi a șasea avarie la rețelele de distribuție a gazului, susțin localnicii, la rândul lor exasperați de desele întreruperi ale furnizării utilităților, inclusiv a apei potabile, deși rețeaua este proaspăt instalată.

La rândul lui, primarul Vasile Pavăl s-a declarat în mai multe rânduri nemulțumit nu doar de ritmul în care se desfășoară lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și de canalizare la nivelul municipiului Vaslui, cât și de desele avarii provocate de executantul acestor lucrări. “Am primit nenumărate sesizări, mă opresc pe stradă cetățenii ca să-mi reproșeze aceste lucruri, cu toate că Primăria și Consiliul Local al municipiului Vaslui nu au nici o responsabilitate în cadrul acestui proiect implementat de societatea județeană Aquavas SA. Am discutat în nenumărate rânduri cu reprezentanții societății din Timișoara în acest sens și așteptăm mai multă responsabilitate din partea lor. Mai nou, ar fi vrut să blocheze mai bine de trei luni strada Traian, cea mai circulată arteră a municipiului, pentru a înlocui conducta de alimentare cu apă de la Găzărie până în Crucea Gării. Trei luni pentru câteva sute de metri! Cât ar dura oare lucrările din centrul orașului, programate a începe anul viitor? Nu am fost de acord, le-am spus că le dau voie la lucrări abia când văd toate materialele aduse la fața locului. Altfel, riscă să întârzie și aici lucrările, și cine știe cât timp vor ține blocată strada! Până la urmă, după mai multe discuții, au promis că lucrările vor dura circa două luni! Sper să se țină de cuvânt!”, a declarat primarul Vasile Pavăl într-o conferință de presă de dată recentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.