Țânțarii din Bârlad, „vânați” din nou de autorități!

0
1045

• Pentru a preveni răspândirea bolilor contagioase transmise prin înțepăturile de insecte, inclusiv a infecției cu virusul West Nile, ce cauzează meningo-encefalită, autoritățile bârlădene derulează o nouă acțiune de stârpire a micilor „vampiri”.

În sezonul cald, înmulțirea țânțarilor devine o adevărată problemă la nivelul Bârladului, nu doar pentru localnicii exasperați de insectele care îi înțeapă și le pot transmite diverse boli infecțioase, ci și pentru cei din conducerea orașului care, an de an, sunt asaltați de solicitări din partea cetățenilor care cer stârpirea lor. Așa că autoritățile au hotărât să declanșeze cea de-a treia acțiune de combatere a țânțarilor, muștelor și căpușelor din oraș, din această vară (primele două au avut loc în iunie), responsabilă de acțiune fiind SC Compania de Utilități Publice (CUP) SA Bârlad, firmă acționariată de Consiliul Local Bârlad.

Ca și până acum, primele vizate de dezinsecție au fost spațiile verzi dintre blocurile din zona de Nord a orașului, spațiile verzi din zonele de blocuri și de case din cartierele situate în Nordul orașului, Parcul „Victor Ion Popa”, Grădina Publică, dar și scuarurile și aliniamentele stradale din Nordul Bârladului. Acțiunea a început în  noaptea de 1/2 iulie, în intervalul orar 23.00 – 5.00, pe teren fiind mai mulți muncitori dotați cu pulverizatoare cărate în spate. Ulterior, în noaptea de 2/3 iulie, în același interval orar, „vânătorii” de insecte se vor muta în jumătatea de Sud a orașului. Astfel, aceștia vor pulveriza cu insecticid la Lacul Prodana, pe spațiile verzi din zonele de blocuri și de case, în zona de protecție a pârâului Valea Seacă și canalele aferente, în Parcul „Mihai Eminescu”, în locurile de joacă pentru copii și în scuaruri și aliniamente stradale din Sudul orașului.

„Insecticidul folosit la acțiune va fi Aqua K-Othrine EW 20, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății. În funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor fi reprogramate la interval de 24 de ore. Precauții: Sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase”, se precizează în anunțul conducerii SC CUP SA Bârlad referitor la acțiunea de dezinsecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.