Sesiune specială a Bacalaureatului, la Negrești

0
512

• Pentru absolvenții de liceu care la debutul sesiunii de vară a Bacalaureatului 2020 erau fie în spital, fie în izolare la domiciliu sau în carantină din cauza Coronavirusului, ieri, a debutat o sesiune specială a examenului. Între cei 141 de candidați înregistrați în întreaga țară se numără și un vasluian, singurul din județ aflat în această situație, și care a susținut proba de limba și literatura română la centrul de examinare special înființat la Negrești.

Pentru un absolvent de liceu vasluian, revederea cu cei dragi, reveniți din străinătate, unde fuseseră la muncă, a însemnat ratarea debutului primei sesiuni a examenului de Bacalaureat. Asta pentru că a fost nevoit să rămână împreună cu familia sa în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, conform reglementărilor în vigoare pentru evitarea răspândirii Covid 19. Ghinionul a făcut ca ieșirea din carantină să coincidă cu ziua în care s-a susținut prima probă a Bacalaureatului, cea de limba și literatura română, candidatul în cauză fiind nevoit să lipsească. El a susținut însă următoarele două probe, cea obligatorie și cea la alegere a profilului, reușind chiar să obțină note de trecere, de minim 5, la fiecare dintre ele.

Situația specială în care se afla i-a permis candidatului vasluian să se înscrie pentru a susține Bacalaureatul în sesiunea specială, organizată pentru cei aflați în situații asemănătoare, 141 de candidați la nivelul întregii țări. În aceste condiții, el a susținut, ieri, proba la limba și literatura română la centrul de examen desemnat la nivelul județului Vaslui, cel de la Negrești. Dacă va reuși să obțină minim nota 7,60 la această probă, absolventul de liceu în cauză va promova bacalaureatul.

Rezultatele vor fi afișate pe data de 10 iulie, ora 12, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul 14:00 – 19:00. Rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie, după ora 12:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.