Se redeschid grădinițele din municipiul Vaslui!

0
622

• Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a anunțat redeschiderea grădinițelor pentru copiii ai căror părinți au solicitat acest lucru. Cât privește parcurile de joacă și terenurile de sport din curtea școlilor, se caută soluții și cadrul legal pentru ca și acestea să fie redeschise, păstrându-se însă măsuri stricte în vederera evitării transmiterii Covid 19.

smart

La nivelul municipiului Vaslui, în ultima perioadă, nu s-au înregistrat probleme deosebite, respectiv focare de transmitere comunitară ale coronavirusului, ori un număr mare de îmbolnăviri. În decursul lunii iunie, au fost semnalate doar două cazuri de îmbolnăvire cu Covid 19, ambele persoane având forme ușoare ale bolii și au fost trimise spre tratament la Spitalul Municipal Bârlad. Mai mult, pe raza municipiului Vaslui, nici o persoană nu a fost carantinată, în schimb, 624 de vasluieni au fost în izolare la domiciliu, multora expirându-le deja această măsură. Dintre cei plasați în izolare, 40 de persoane au fost sprijinite cu alimente și produse de strictă necesitate de către municipalitate, iar alte 7 persoane au solicitat sprijinul autorităților locale pentru achiziția de alimente sau alte bunuri, servicii medicale la domiciliu ori plata facturilor, pe perioada cât au fost în izolare. „Îmbucurător este faptul că nu au fost semnalate cazuri de încălcare a prevederilor legale privind măsurile de evitare a răspândirii Covid 19, semn că vasluienii au înțeles să respecte respectivele măsuri, spre propria lor protecție și a celor apropiați. Acest lucru ne-a încurajat să facem noi pași de relaxare a acestor măsuri, respectând însă cadrul legal existent”, a anunțat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Astfel după de pe 21 iunie, au fost redeschise creșele din subordinea municipalității vasluiene, același lucru se va întâmpla începând de azi, și cu grădinițele. Deocamdată, se vor redeschide doar 6 dintre grădinițe, din cele 23 de astfel de instituții din subrodinea Primăriei Vaslui. „Este vorba de acele grădinițe pentru care am avut solicitări din partea părinților copiilor înscriși acolo, respectiv grădinițele numărul 5, 8, 9, 12, 17 și 18, iar Grădinița nr. 15 se va redeschide începând cu 1 august. Dacă vom avea noi solicitări din partea părinților, vom redeschide și alte grădinițe”, a declarat primarul Vasile Pavăl. „Toate spațiile din creșe și grădinițe au fost temeinic dezinfectate, au fost luate toate măsurile de distanțare fizică și cele specifice pentru evitarea transmiterii temutului virus și, în plus, la fiecare unitate a fost alocat un cadru medical pentru a face triajul și a supraveghea starea de sănătate atât a copiilor, cât și a personalului de acolo. Sănătatea copiilor, la fel ca sănătatea tuturor vasluienilor, reprezintă o prioritate pentru noi, și de aceea, primăria municipiului Vaslui nu a precupețit în toată această perioadă nici un efort financiar sau logistic pentru a limita la maxim posibilele efecte ale pandemiei de Covid 19”, a adăugat primarul Pavăl.

Acesta a anunțat că dorește și redeschiderea locurilor de joacă din parcuri, dar și a terenurilor de sport din curtea școlilor. „Este vorba de locurile de joacă din aer liber, din parcuri sau din cartiere, nu și a celor din malluri. Cât privește terenurile de sport, trebuie să oferim posibilitatea tinerilor de a face mișcare, respectând totuși măsurile de distanțare socială și de igienă specifice acestor timpuri de pandemie de Coronavirus. Zilele viitoare, se va întruni Comitetul Local pentru Situații de Urgență și vom analiza posibilitatea legală de a redeschide aceste obiective, respectând cadrul legal în vigoare”, a anunțat primarul municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.