Sadicul din Perieni și fiica lui, condamnați pentru sechestrare, violență în familie, furt și tâlhărie!

0
1426

• Bărbatul de 41 de ani, din Perieni, acuzat că, în noiembrie, a sechestrat, violat, tâlhărit și abandonat o prostituată din Tecuci a fost condamnat de judecătorii bârlădeni la șase ani de închisoare cu executare. În schimb, fiica sa, judecată în același dosar pentru tâlhărie și lipsire de libertate în mod ilegal, a fost condamnată la doi ani de închisoare, dar cu suspendare.

După numai cinci termene de judecată, magistrații Judecătoriei Bârlad s-au convins de vinovăția unui individ de 41 de ani, din Perieni, și a fiicei lui, de 19 ani, așa că, pe 21 iulie, au dictat sentința în dosarul în care cei doi au fost judecați pentru infracțiunile de violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat, tâlhărie și tâlhărie calificată. „Protagoniștii” sunt Gheorghe Vasile Brăescu și fiica lui, Georgiana Brăescu, iar victimă le-a fost o tânără de 27 de ani, din Tecuci, județul Galați, cunoscută ca o prostituată ce își făcea „meseria” în zona Bârladului.

Astfel, individul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, la doi ani de închisoare pentru tâlhărie, la un an pentru lipsire de libertate în mod ilegal, la încă un an de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal față de o a doua victimă, la doi ani pentru furt calificat, la un an și șase luni pentru violență în familie și la încă un an și șase luni pentru violență în familie față de o a doua victimă. Instanța a contopit pedepsele, „urmând ca inculpatului să i se stabilească pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare, sporită cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv trei ani de închisoare, urmând să execute pedeapsa rezultantă de șase ani de închisoare, în regim de detenție”, se arată în hotărârea magistraților bârlădeni. Totodată, i-au fost interzise anumite drepturi timp de trei ani după executarea pedepsei cu închisoare, printre acestea numărându-se și dreptul de a comunica și de a se apropia la o distanță mai mică de 20 metri de victima sa (prostituata din Tecuci).

În ceea ce o privește pe fiica sadicului, aceasta a fost condamnată de instanță la un an și șase luni de închisoare pentru tâlhărie, la nouă luni pentru lipsire de libertate în mod ilegal și la alte nouă luni pentru lipsire de libertate în mod ilegal față de o a doua victimă. Și în cazul ei, magistrații au contopit pedepsele, „urmând ca inculpatei să i se stabilească pedeapsa cea mai grea, de un an și șase luni de închisoare, sporită cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv șase luni de închisoare, urmând să execute pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare”. Totodată, judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Nu în ultimul rând, Georgiana Brăescu a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității timp de 90 de zile, fie în cadrul Primăriei Perieni fie în cadrul Postului de Poliție Perieni.

Judecătorii bârlădeni au admis acțiunea civilă formulată de prostituată, astfel că i-a obligat pe cei doi inculpați să-i plătească, în solidar, suma de 2.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând contravaloarea bunurilor de care a fost deposedată prin violență la data de 11 noiembrie 2019.

Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată la Curtea de Apel Iași.

Ce acuzații li se aduc individului și fiicei sale?

Grozăviile s-au petrecut în noaptea de 11/12 noiembrie 2019. Astfel, potrivit oamenilor legii, în ziua de 11 noiembrie, victima a fost abordată de Gheorghe Brăescu pe o stradă din oraș și dusă acasă la el, în Perieni, unde a fost agresată sexual. Ulterior, a fost bătută și deposedată de bijuteriile pe care le avea asupra sa, de bani și de telefonul mobil, prejudiciul total fiind estimat la circa 1.000 de lei. Cea care i-a furat celularul a fost fiica violatorului, venită în vizită și care, de altfel, l-a ajutat pe tatăl său și să o lege de mâini și de picioare pe tecuceancă. Individul a așteptat apoi să se întunece afară și a dus-o, așa legată, pe tânără în pădurea din zonă, unde a abandonat-o.

Când s-a văzut scăpată din mâinile prădătorului sexual, femeia a reușit să se dezlege, iar apoi a fugit desculță prin pădure pe o distanță de circa zece kilometri, până a ajuns în satul Mânzați, comuna Ibănești. Aici, a bătut la poarta unei gospodării a cărei proprietară a sunat la 112 (pe la ora 19.25) și le-a povestit polițiștilor cele relatate de victimă. Imediat, numeroase forțe de ordine din Bârlad și Vaslui au împânzit zona pentru a-l identifica și prinde pe sadic. Individul a fost găsit abia a doua zi, pe 12 noiembrie, și dus la audieri la sediul Poliției Bârlad. După câteva ore, a fost emisă o ordonanță de reținere pe numele lui pentru 24 de ore, iar pe 13 noiembrie a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Bârlad cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a dispus arestarea lui.

În ceea ce o privește pe tânăra violată, în seara în care s-a petrecut grozăvia, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, dar și pentru a fi expertizată medico-legal. Raportul întocmit de medicul legist a confirmat faptul că a fost bătută, violată și legată la mâini și picioare. La rândul său, Georgiana Brăescu, fiica agresorului, și-a riscat libertatea pentru a-și ajuta tatăl, iar judecătorii au „taxat-o”. Magistrații Judecătoriei Bârlad au dispus, pe 14 noiembrie, arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie. În plus, pentru că are și un copil de nici doi ani, judecătorii au dispus și „încunoștiințarea, de îndată, a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire privind pe copilul inculpatei”. Așa că micuțul a fost dat în plasament unui asistent maternal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.