S-a deschis primul showroom în domeniul construcțiilor din Bârlad!

0
3151

• După numai opt luni decând se află pe piața bârlădeană, timp în care a construit deja patru case din lemn la cheie, firma CMR London și-a deschis în mod oficial primul showroom în domeniul construcțiilor din Bârlad. La eveniment au participat mai multe persoane interesate să-și construiască propria casă, fie din lemn, fie din cărămidă, cărora reprezentanții companiei le-au prezentat toți pașii făcuți în procesul construirii unei case. Odată ce este ales tipul de construcție și suprafața dorită, în funcție de suma de bani disponibilă, CMR London împreună cu mai mulți colaboratori de marcă se ocupă de absolut tot, de la eliberarea autorizațiilor necesare și construirea locuinței până la dotarea acesteia cu mobilier, instalații și toate finisajele dorite, adică cu toate cele necesare pentru ca noul proprietar să se mute într-o casă nouă, frumoasă și durabilă!

Pe 1 iulie, de la ora 10.00, a avut loc deschiderea oficială a primului showroom (punct demonstrativ) în domeniul construcțiilor din Bârlad, ce aparține firmei CMR London, companie ce activează deja de opt luni pe piața locală. Cei interesați să-și ridice o casă pe construcție din lemn sau din cărămidă au venit la sediul din strada Nicolae Iorga nr. 20, la parterul blocului 2 (în apropierea sensului giratoriu de lângă Poliția Bârlad). Reprezentanții CMR London le-au prezentat toți pașii construirii unei case, dar viitorii proprietari au putut, de asemenea, să intre în laboratorul firmei, acolo unde specialiștii societății le-au oferit informații clienților interesați de construcția casei pe care și-o doresc, dar și despre fiecare etapă a șantierului, despre materialele folosite etc. Aceștia au aflat, totodată, și faptul că firma se ocupă și de întocmirea proiectelor caselor, dar și de procurarea autorizațiilor și a celorlalte acte necesare demarării lucrărilor de construcție. Totodată, le-a fost oferită și câte o mapă de prezentare a activității CMR London, pentru a afla astfel tot ce trebuie să știe despre cele două oferte ale firmei, respectiv pachetele „Standard” și „Premium”.

„Deși ne ocupăm și de case din cărămidă și de case pe structură de lemn, ne axăm mai mult pe cele din a doua categorie. Până acum, am terminat patru case de lemn, aproape toate pentru persoane din cartierul Deal. Facem case doar cu un singur nivel, iar în funcție de suma de bani de care dispune clientul, se stabilește suprafața locuinței. Colaborăm cu firma Class Meister din Piatra Neamț, care produce casele pe structură din lemn, și în cel mult trei luni de la momentul în care noi dăm comanda, casa este gata, la cheie. Evident, nu ne-o trimit în Bârlad deja montată, ci în segmente, pe care le asamblează la fața locului. Între timp, noi facem fundația, care este izolată în trei straturi. Noi credem că cel mai mare avantaj al casei din lemn este timpul de construcție foarte scurt, dar și faptul că are un cost de circa trei ori mai mic decât o casă din cărămidă. Colaborăm cu specialiști din Bârlad cu un înalt grad de profesionalism: Crismih, de la care luăm toate materialele de construcție necesare; Ferestre Majestic, care ne oferă ușile și ferestrele termopan; Doimo Design, care realizează mobilă la comandă; Kazan, de la care luăm toate instalațiile sanitare și centralele termice; Bilka, care realizează acoperișurile, și Schneider, de la care luăm întrerupătoarele, prizele, etc.”, ne-a declarat Cătălina Drenea, unul dintre reprezentanții CMR London.

Aceasta a precizat că bârlădenii interesați de o casă trebuie să știe că nu e nevoie să dea toți banii odată, ci pot plăti eșalonat. În plus, ca element de noutate în materie de încălzire față de metodele practicate până acum, casele oferite de CMR London dispun de încălzire prin pardoselă pe toată suprafața utilă.

De ce să construim?

Marea majoritate a celor care își doresc o locuință aleg să cumpere un apartament vechi, deteriorat, pe care apoi să-l renoveze. Caută astfel de imobile uzate fizic și investesc sume mari, crezând că este mai rentabil. Greșit! În realitate, cheltuiesc mult mai mult decât dacă ar opta pentru o casă construită de la zero.

La Bârlad, de exemplu, nu s-a mai construit de 30 de ani. Conform datelor imobiliare, un apartament cu suprafața de 60 mp costă 35.000 de euro, adică 580 euro/mp. La aceste cheltuieli se adaugă altele, cu renovarea. La final, valoarea totală a apartamentului se ridică la 57.000 de euro, adică 950 euro/mp. Asta, în condițiile în care blocul în care se află apartamentul are o vechime de 30 de ani sau mai mult, în condițiile în care există riscul ca locuința să fie afectată de neglijența vecinilor, situație care implică alte cheltuieli.

Cu toate că majoritatea celor care vor să aibă propria locuință alege această variantă, în ultimii ani, clienții care au avut contact cu țările dezvoltate, sau cei care sunt la curent cu noutățile din domeniul construcțiilor, se orientează către casele pasive (cu coeficient energetic ridicat), în special către casele din lemn. Vechea concepție conform căreia o casă din piatră, BCA, Caramida prefabricate din beton, este cea mai rezistentă, este depășită. Oamenii au aflat între timp despre performanțele caselor pe structură din lemn, care depășesc net performanța energetică a celor din cărămidă și care au și alte avantaje față de construcțiile din beton.

De ce să construim case pe structură din lemn?

Orice familie își dorește o casă, cu curte, solidă și călduroasă. Casa pe structură din lemn, construită de CMR London, oferă căldură căminului și la propriu și la figurat. Lemnul oferă arhitecților și constructorilor posibilitatea de a-și pune în valoare creativitatea, realizând case estetice, fie că este vorba de locuințe permanente sau case de vacanță.

Datorită materialelor din care este realizată, casele pe structură din lemn mențin căldura în interior, astfel că pe timpul anotimpului rece, în ele nu va fi niciodată frig. Avantajul proprietarului unei asemenea locuințe este că va avea în permanență un confort termic optim. Vara va fi răcoare, iar iarna va fi cald, datorită coeficientului de transfer termic foarte bun al acestui tip de construcții.

Lemnul este un material deosebit de rezistent și un bun izolator. Contează enorm și profesionalismul constructorilor la îmbinarea panourilor OSB, din care se construiesc casele din lemn, dar și modul în care aceștia montează ferestrele și construiesc acoperișul.

Echipele CMR London știu foarte bine acest lucru și acordă o atenție deosebită acestor lucrări. Specialiștii CMR London sunt conștienți că astfel de elemente asigură etanșeitatea locuinței. Coeficientul de etanșeitate este dat de mâna și priceperea meșterilor care lucrează.

O casă din lemn construită corect menține căldura chiar și în lipsa unei surse de încălzire. Într-o astfel de locuință neîncălzită se menține o temperatură constantă de 24-26 de grade. Etanșeizarea este cea mai bună modalitate de îmbunătățire a performanței energetice, asigurând durabilitatea construcției, ce nu va avea probleme cu infiltrațiile care în timp pot afecta locuința.

Se știe că mișcarea aerului atrage umiditatea și creează disconfort. Mișcarea aerului trebuie controlată, iar specialiștii CMR London știu că acest lucru duce la economii la factura pentru încălzire, la creșterea durabilității anvelopei termice, la creșterea confortului termic interior, asigurând un ambient constant. Tocmai de aceea, ei acordă o importanță deosebită lucrărilor de etanșeizare.

Între etanșeitate și permeabilitate există o reală interdependență. Apa este ucigașul tăcut al caselor, de aceea constructorii folosesc folia impermeabilă (bariera de vapori) montată atât la exterior cât și la interior. Această folie trebuie să fie aleasă cu grijă, în funcție de valoarea SD, care arată cât de permeabilă sau impermeabilă este folia. Echipele CMR London folosesc la interior (etaj sau mansardă) folie anti-condens. De asemenea, peste folia de căldură, din aluminiu, este aplicată vată bazaltică de 10 cm, folie anti-condens OSB și rigips.

În cazul casei din lemn, specialiștii CMR London realizează izolația exterioară cu polistiren de 15 cm și densitate de 80. Construcția este izolată cu spumă poliuretanică, până la 13 cm, cu pori deschiși, iar fundația este izolată cu polistiren de 3 cm cu pori închiși.

Avantajele caselor din lemn sunt multiple, dincolo de faptul că sunt călduroase, fiind și foarte rezistente la intemperii și cutremure, datorită elasticității pereților. De asemenea, un avantaj este acela că locuințele construite din panouri OSB pot fi compartimentate mai ușor, permițînd constructorilor realizarea unor încăperi generoase. Datorită faptului că pereții sunt ușori, fundația nu va necesita materiale foarte multe, ca în cazul construcțiilor clasice.

Un alt atu al caselor din lemn realizate de CMR London este timpul mult mai scurt de construcție, astfel clientul putând primi casa la cheie, cu utilități incluse și cu obiecte de mobilier, în doar trei luni.

În cele opt luni de zile, de când se află pe piață, CMR London a făcut fericite patru familii, din care două s-au mutat deja în casă nouă, iar alte două se vor bucura în curând de o locuință „sănătoasă” din toate punctele de vedere.

Incontestabil, viitorul în construcții aparține caselor pasive din lemn. În România, deja, s-au construit câteva blocuri pe structură din lemn, iar casele de acest tip conving tot mai mulți clienți să le aleagă. Încetul cu încetul, românii se alătură occidentalilor, care au descoperit cu multă vreme în urmă rezistența, confortul și avantajele energetice sporite ale caselor pasive pe structură din lemn.

Și bârlădenii au posibilitatea de a-și construi astfel de case, prin intermediul CMR London, firma din orașul lor, care realizează și promovează acest tip de construcții. Pentru relații, specialiștii CMR London pot fi contactați la numărul de telefon 0720 040 070, pe pagina www.cmrlondon.ro, la e-mail cmrbarlad@gmail.com sau la showroom-ul deschis în strada Nicolae Iorga nr. 20, la parterul blocului 2 (în apropierea sensului giratoriu de lângă Poliție).

De ce CMR London?

Într-o piață concurențială, în care, din păcate, nu întotdeauna raportul calitate-preț este unul avantajos, CMR London vine cu o ofertă onestă și cu garanția unei înalte calități a construcției. Firma bârlădeană oferă clienților, în premieră, două variante de construcție a caselor, din lemn sau cărămidă, care îi vor mulțumi pe deplin datorită avantajelor pe care le prezintă.

Pachetul „Standard” cuprinde, pe lângă construcția propriu-zisă a casei, dotarea cu termopane și acoperiș Bilka, sistem de încălzire (calorifere și centrală) inclus în prețul de 470 euro/mp.

Pachetul „Premium” include construcția propriu-zisă a casei, sistem de încălzire prin pardoseală pe toată suprafața construită, precum și dotarea casei cu mobilier de bucătărie din MDF vopsit (la alegerea clientului), pat pentru fiecare dormitor cu salteaua inclusă în preț, la alegerea clientului (la comandă). Pentru mobilier, CMR London colaborează direct cu firma Doimo Design. Casa construită prin pachetul „Premium” este dotată cu termopane Aluplast cu șase camere de aer, feronerie Macro și trei geamuri de 4 mm, la alegere, in colaborare directa cu Majestic, precum și centrală termică, acoperiș Bilka, sau la alegerea clientului, toate incluse în preț. Cei care vor opta pentru acest pachet, care este deosebit de avantajos, scutind clienții de drumuri și timp pierdut, vor plăti prețul de 585 de euro/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.