Reparații la infrastructura afectată de calamități din Grivița și Băcani, finanțate de CNI

0
983

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) va finanța lucrări de reparații la infrastructura afectată de calamități din 13 comune și orașe din țară, printre care și două comune din județul Vaslui. Anunțul a fost făcut de ministrul Ion Ștefan, pe data de 24 iulie, finanțarea fiind făcută prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI). Potrivit unui comunicat de presă remis de Minister, Ion Ștefan a aprobat decontarea plăților pentru o serie de lucrări urgente, derulate de CNI, prin Subprogramul Lucrări în primă urgență, în mai multe localități din țară ce au fost afectate de calamități naturale.

La nivelul județului Vaslui, finanțări vor primi comunele Grivița și Băcani. Astfel, în cazul primei Unități Administrativ Teritoriale (UAT), vorbim de proiectul „Consolidare DC 75 Odaia Bursucani”, pentru care a fost aprobată suma de 114.388,31 lei. În comuna Băcani, vorbim de proiectul „Reabilitarea infrastructurii rutiere afectate de viituri”, în valoare de 128.969,96 lei.

„Dragi cetățeni! Încă un eveniment major și foarte important a avut loc astăzi, 23.07.2020, în comuna Băcani, pentru realizarea Programului Național de Dezvoltare Locală. După o activitate intensă, de aproape trei ani de zile, pentru rezolvarea tuturor etapelor obligatorii – Realizarea Ridicărilor Topografice; Realizare Studii Geotehnice; Obținerea avizelor necesare; Realizare Studiu de Fezabilitate; Susținerea proiectului în comisiile Tehnico-Economice la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice – astăzi, o comisie formată din reprezentantul beneficiar UAT Băcani (primar Stoica Vasile), reprezentantul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (inginer Vicol Elena); reprezentantul constructorului SC Soragmin SRL (inginer Ionescu Constantin) și proiectantul Bălăucă Gabriel a participat la fața locului la etapa de predare a amplasamentului și a bornelor de reper către constructorul SC Soragmin SRL care va executa această investiție – «Reabilitarea infrastructurii rutiere afectate de viiturile din anul 2018 în comuma Băcani». Începând de astăzi, constructorul poate face pregătirile de șantier pentru ca această investiție să înceapă conform programului. Toate deplasările mele la București, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, și toate insistențele mele pentru susținerea acestui proiect către toți factorii de decizie încep ușor să dea roade!! În speranța că totul va fi bine și că nu vom întâmpina greutăți în programul de începere a lucrărilor, vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere”, a postat primarul Vasile Stoica pe contul său de socializare pe data de 23 iulie.

Celelalte investiții finanțate de MLPDA prin CNI vizează următoarele UAT-uri: comuna Vermeș, județul Caraș Severin (1.554.581,98 lei); comuna Siriu, județul Buzău (491.052,88 lei); comuna Ariceștii Zeletin, județul Prahova (375.723,41 lei); comuna Racoviță, județul Vâlcea (48.845,01 lei); comuna Merișani, județul Argeș (7.680,40 lei); comuna Miroslava, județul Iași (1.272.952,53 lei); comuna Dumitrești, județul Vrancea (292.171,66 lei); orașul Târgu Cărbunești, județul Gorj (642.396,78 lei); comuna Movileni, județul Olt (101.599,16 lei); comuna Giulești, județul Maramureș (40.716,33 lei) și comuna Poiana Blenchii, județul Sălaj (85.992,38 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.