Prima competiție după carantină: atletă CSS Bârlad, argint la aruncarea suliței!

0
2183

Prestație excelentă reușită la Cupa României OPEN pentru Juniori de către atleta Ștefania Cristea-Buhuș Junioară 2), legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. În week-end, mai exact vineri și sâmbătă (24-25 iulie), sportiva antrenată de profesorul Lucian Bolgar a participat la prima competiție de după perioada de izolare cauzată de pandemia de SARS-CoV-2 și a reușit să urce pe podium la proba la care a concurat. Concret, atleta a participat la concursul de aruncarea suliței și s-a clasat pe locul II, cu o lungime reușită de 41.86 metri, obținând astfel medalia de argint. Aurul a fost obținut de o sportivă legitimată la SCM Bacău (lungime 46.39 m), iar bronzul de o sportivă de la CSS Gloria Arad (lungime 38.77 m).

Pe lângă Ștefania Cristea-Buhuș, CSS Bârlad s-a deplasat la competiție și cu atleții Alexandru Mihai Goga, Eusebiu Rîmboi, Teodor Iulian Bîgu, Laurențiu Dumitrel Vrabie și Andrei Anton, toți incluși în categoria Juniori 2 și toți înscriși în proba de 400 metri. Chiar dacă toți s-au descurcat bine la această primă participare după luni bune de repaus, excepție făcând Vrabie, care s-a accidentat, cel mai aproape de podium a fost Andrei Anton. În proba de 400 metri garduri, acesta a reușit să se claseze pe locul VI, cu timpul 64.46, primele cinci poziții fiind ocupate de sportivi de la CSM Brăila (timp 58.26), LPS Pitești (61.56), CSM Brăila (timp 62.35), CSM Buzău (timp 62.38) și CSM Brăila (63.06).

Competiția a fost organizată de Federația Română de Atletism în condiții de maximă siguranță pentru sportivi și antrenori, fiind găzduită de stadionul bucureștean „Iolanda Balaș Soter”. Concursul s-a adresat exclusiv atleților din categoriile Juniori 1 (U20) și Juniori 2 (U18), masculin și feminin, dar au putut participa și cei din categoria Juniori 3 (U16), însă doar alături de sportivii U18. S-au desfășurat următoarele probe: 100 m, 200 m, 400 m, 110 m garduri, 400 m garduri, înălțime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, disc, ciocan, suliță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.