Magazin de cartier din Bârlad, distrus de un incendiu

0
1458

Pompierii bârlădeni au luptat timp de o oră și jumătate pentru a stinge un incendiu izbucnit la un magazin de cartier din oraș. Este vorba despre un magazin situat în apropiere de Casa Sturdza, unul dintre corpurile ce alcătuiesc Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad. Din păcate, flăcările au distrus mare parte din magazin. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” Vaslui, incendiul a fost anunțat prin numărul 112, în noaptea de 7/8 iulie, cu puțin înainte de ora 3.00.

„În intervalul orar 03.00 – 04.30, Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță de tip B2 (EPA), un ofițer și echipaje specializate pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un magazin alimentar din municipiul Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 100 de metri pătrați. Au ars aproximativ 80 de metri pătrați de tavan PVC tip sandwich, o ladă frigorifică, un rastel pentru expunere și diverse produse alimentare. S-au degradat șase lăzi frigorifice, două vitrine frigorifice, șase rasteluri pentru expunere, diverse produse alimentare și nealimentare”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Potrivit acestora, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unui aparat electric. Din fericire, pentru că flăcările au izbucnit târziu în noapte, nu se afla nimeni în incintă, așa că nu au fost victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.