La Vaslui, distribuirea ajutoarelor alimentare este în grafic. Sosește și a doua tranșă de produse de igienă gratuite!

0
1246

Începând din 13 iulie, Primăria municipiului Vaslui a început distribuirea primei tranșe din acest an a ajutoarelor alimentare gratuite acordate în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAPD) al Uniunii Europene. Distribuția se desfășoară conform graficului propus, cei mai mulți dintre beneficiarii de venit minim garantat, categorie aflată printre beneficiarii POAD, prezentându-se deja la depozitul fostului Interex, pentru a-și ridica pachetele conținând circa 27 de kg de produse alimentare. În curând, va începe distribuirea și a celei de-a doua tranșe de produse de igienă acordate în cadrul programului, produsele respective fiind aștepate încă de ieri să ajungă la Vaslui.

Începând cu data de 13 iulie, Primăria municipiului Vaslui a început distribuirea de pachete cu produse alimentare acordate în cadrul POAPD 2019 – 2021. Pe listele de beneficiari se află 647 de persoane din familii ai căror copii primesc alocație de susținere a familiei, și 113 de vasluieni beneficiari de venit minim garantat care, în aceste zile, sunt așteptați, între orele 8.00 – 14.00, la depozitul Centrului Comercial Proxima Shoping Center (fostul Interex), având asupra lor actele de identitate, pentru a-și ridica aceste drepturi. “Am anunțat pe toate canalele și am încercat să contactăm persoanele incluse în Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate pentru a-i anunța de sosirea acestor ajutoare și unde trebuie să se prezinte pentru a le ridica. Până acum, ritmul de prezentare în vederea ridicării pachetelor este unul destul de bun, ținând cont că a trecut doar o săptămână de la demararea acestei acțiuni. Și-au ridicat deja pachetele cu alimente circa 90% dintre beneficiarii de venit minim garantat și circa 20% dintre cei cu alocație de susținere a familiei. În plus, pentru persoanele nedeplasabile, am luat măsura transportului alimentelor la domiciliul acestora. Atât predarea – primirea pachetelor, cât și transportul lor, pentru persoanele nedeplasabile, se fac respectându-se normele sanitare în vigoare, atât personalul primăriei, cât și beneficiarii fiind obligați să poarte mască de protecție în momentul prezentării la punctul de distribuție”, ne-a declarat Doru Sepeniuc, directorul Direcției de Asistență Socială din Primăria Vaslui. Acesta a anunțat că, în afara celor două categorii de beneficiari enunțate mai sus, vor mai beneficia de astfel de ajutoare alimentare alți 448 de vasluieni, persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv aflate în alte situații critice stabilite prin anchetele sociale. Aceștia vor primi respectivele ajutoare după redistribuirea pachetelor rămase, undeva la jumătatea lunii august.

În total, municipiului Vaslui i-au fost alocate 1.208 pachete de alimente, pachete conținând, fiecare, ulei (4 litri), zahăr (2 kg), făină (5 kg), mălai (4 kg), orez (4 kg), paste făinoase (800 g), conservă carne porc (900 g), conservă carne vită (1500 g), conservă pate de ficat (1000 g), compot de fructe (1400 g), gem dietetic (360 g), gem (360 g), la fiecare tranșă.

Ieri, era așteptată la Vaslui sosirea celei de-a doua tranșe de produse de igienă acordate în cadrul POAD, după ce prima tranșă a fost distribuită în lunile februarie – martie. Numărul acestor pachete, conținând fiecare câte 5 periuțe de dinți, 300 ml pastă de dinți, 500 ml săpun lichid, 800 ml șampon copii, 500 ml șampon adulți și 2.700 gr. de detergent de rufe, este tot de 1.208. De astfel de produse de igienă vor beneficia aceleași categorii de persoane, respectiv beneficiarii de venit minim garantat ori de alocație de susținere a familiei, și persoane aflate temporar în situații critice de viață. Distribuția acestor produse de igienă va începe în perioada imediat următoare și se va face de la același depozit din cadrul fostului Interex, conform unui program ce va fi anunțat de municipalitate. La tranșa anterioară, aceste produse au fost destul de bine primite de către beneficiari, cu atât mai mult cu cât ele sunt de calitate, fiind produse în Bulgaria și Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.