Iluminat public modern pe cinci străzi din Bârlad

0
1858

• Zilele trecute, au fost finalizate noi lucrări de extindere și modernizare a rețelei de iluminat public pe cinci străzi din Bârlad. Investiția a presupus montarea și racordarea la rețeaua orașului a câtorva zeci de stâlpi de iluminat public, dar și a câtorva zeci de corpuri de iluminat, scopul acesteia fiind creșterea gradului de confort și siguranță a cetățenilor.

Reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat miercuri, 1 iulie, că, în ultima perioadă, pe raza localității s-au efectuat mai multe lucrări de extindere și modernizare a iluminatului public stradal, în scopul creșterii gradului de confort, dar și de siguranță publică. Potrivit acestora, pe domeniul public s-au montat 67 de stâlpi pe strada Titu Maiorescu, 12 stâlpi pe strada Palerma, 7 pe strada Florilor, 4 pe Aleea Crâng, 5 pe strada Mihai Eminescu (bloc garsoniere Confecții -lucrare în curs). De asemenea, au fost efectuate și lucrări de modernizare prin înlocuirea becurilor cu lămpi led pe străzile Veronica Micle (15 lămpi led) și Titu Maiorescu (55 lămpi led).

„Siguranța bârlădenilor, alături de educație și sănătate sunt pe primul loc în orice viziune de dezvoltare durabilă. După cum se poate observa, am intervenit în zone în care accesul la energia electrică pentru uz casnic și iluminatul public fie nu au existat niciodată, fie se impuneau. Vorbim de zone precum cartierul Complex Școlar sau zona Prodana, dar și în cartierul Gară, cum este strada Florilor unde nu a existat iluminat niciodată. Periodic însă, s-au făcut mai multe lucrări de modernizare pe multe străzi. Dar lucrările de extindere și modernizare vor continua și, ca și până acum, ne vom axa cu prioritate pe străzile pe care cetățenii municipiului ne-au semnalat că sunt probleme cu iluminatul public stradal, o condiție importantă pentru creșterea gradului de siguranță publică. Dacă mai sunt și alte zone cu probleme similare, așteptăm sugestii!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.