Focar Covid la Policlinica Vaslui! Numărul angajaților infestați de la Spitalul Județean se apropie de 30!

0
1114

• Șapte angajați care își desfășoară activitatea în cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență (Policlinica) Vaslui au fost diagnosticați cu COVID-19. Ca și la evenimentul asemănător de la jumătatea lunii aprilie, când 16 infirmiere și asistente din cadrul Spitalului Judeăean de Urgență Vaslui au fost confirmate cu noul Coronavirus, noul focar a apărut pe fondul recrudescenței îmbolnăvirilor la nivelul întregului județ, într-o singură zi fiind depistate 11 cazuri, mai multe ca în ultima lună!

Șapte angajate care își desfășoară activitatea în cadrul birourilor de resurse umane și contabilitate din cadrul Ambulatorului Integrat (Policlinica) din cadrul SJU Vaslui au fost diagnosticate ca fiind purtătoare ale virusului COVID-19. Noul focar a fost descoperit după ce, în urmă cu două zile, o altă angajată din cadrul Policlinicii a fost confirmată cu noul coronavirus. Conform conducerii unității sanitare, nici una dintre cele 8 persoane nu face parte din personalul medical și nici nu au contact direct cu pacienții Policlinicii. Din câte se pare, noile îmbolnăviri ar fi apărut după ce persoanele respective și-ar fi sărbătorit o colegă cu ocazia ieșirii acesteia la pensie. Direcția de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz și, deocamdată, nu se pune problema suspendării activității medicale la unitatea respectivă, însă o decizie în acest sens ar putea fi luată în funcție de evoluția focarului.

Reamintim că, zilele trecute, un medic din cadrul Secției ORL a SJU Vaslui a fost și el confirmat ca fiind purtător al SARS CoV 2.

Un alt val de îmbolnăviri la nivelul personalului medical din cadrul SJU Vaslui a fost în a doua parte a lunii aprilie, când 15 infirmiere de la secțiile Pneumofizilogie, ORL, Cardiologie, precum și o asistentă de la Dermatologie au fost confirmate pozitiv la testele făcute. După doar câteva zile, a fost rândul unui medic rezident să acuze stări de rău, prezentând simptomatologie specifică COVID-19, ulterior, analizele de laborator arătând că este infectat cu noul coronavirus. La acel moment, județul Vaslui, la fel ca întreaga țară, se afla în plin val de îmbolnăviri cu Covid, lucru care, dealtfel, se întâmplă și acum, vezi numărul mare de cazuri apărute în ultima perioadă, după o “acalmie” care nu a durat decât câteva săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.