Festivalul Outernational Virtual în județul Vaslui

0
643

• Pe 25-26 iulie, Outernational Virtual Festival va fi în județul Vaslui. Festivalul propune o evadare virtuală din mediul urban, din confortul casei tale, pentru o experiență multiculturală în mijlocul naturii, într-un spațiu rural autentic, natural. Programul va include concerte live, filme de scurt metraj, panel-uri de discuții și conferințe/lectures.

Outernational se alătură campaniei World Vision România pentru digitalizarea și modernizarea școlilor din mediul rural. Pentru anul acesta, festivalul Outernational migrează în spațiul rural din județul Vaslui, după trei ediții organizate în București.
Outernational Virtual Festival este o ediție specială derivată din festivalul Outernational Days, organizat de platforma culturală The Attic. Festivalul va fi difuzat online, pe paginile de Facebook ale organizatorilor (The Attic și Outernational Days) între 25 și 26 iulie 2020.
Festivalul propune o evadare virtuală din mediul urban, din confortul casei tale, pentru o experiență multiculturală în mijlocul naturii, într-un spațiu rural autentic, natural. Programul va include concerte live, filme de scurt metraj, panel-uri de discuții și conferințe/lectures.
Majoritatea concertelor vor fi transmise live dintr-un sat din județul Vaslui.
Vor cânta atât trupe și artiști români (Ansamblul Anton Pann, Bogdana Dima & Diana Miron, Corina Sârghi și Taraful Jean Americanu, Mitoș Micleușanu, Multumult, Sillyconductor etc.), cât și artiști străini: Mohamad Zatari (Siria) & Avadhut Kasinadhuni (India) & Sara Nezamoleslami (Iran), Stefan Fraunberger (Austria), Katharina Ernst (Austria). Festivalul va include și o apariție specială a Fanfarei de la Valea Mare, din județul Vaslui, precum și concertul Milan W & The Tulnic Ensemble of Avram Iancu (proiect curatoriat de The Attic, ce a debutat în 2019 la festivalul Europalia-România din Belgia).
Programul va include o discuție despre județul Vaslui, o alta despre situația pădurilor din România și a defrișărilor abuzive, precum și două filme de scurt metraj ce evocă spațiul rural românesc.
Festivalul Outernational celebrează diversitatea în toate formele ei și militează pentru incluziunea socială, pentru eliminarea granițelor culturale și a barierelor sociale. Scopul inițiativei este de a deconstrui stereotipurile privind zona Vaslui și de a o plasa pe harta culturală națională. Totodată, concertele și filmele își propun să genereze un spațiu de discuții privind moștenirea culturală rurală.
În acest fel, Outernational se alătură și campaniei pentru digitalizarea și modernizarea școlilor din mediul rural, a cărei scop este de a aduna fonduri pentru achiziția de tablete cu internet pentru copiii din zona rurală, inclusiv din județul Vaslui, copii ce provin din familii cu grad ridicat de vulnerabilitate.
Fundația World Vision România a lansat în 22 iunie o campanie națională de strângere de fonduri pentru a pregăti școlile, elevii și profesorii din mediul rural pentru redeschiderea școlilor în toamnă. Astfel, aproximativ 6.000 de copiii și 100 de profesori din 80 de comunități nevoiașe de la sate ar putea primi infrastructură digitală și 27 de școli și 6 grădinițe ar putea fi modernizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.