Explozie de cazuri Covid, la Vaslui!

1
2091

• La începutul lunii iulie, acum două săptămâni, se înregistrau 180 de cazuri confirmate de îmbolnăviri cu Covid 19, pentru ca acum, numărul acestora să crească la 221 de astfel de cazuri. Între noii bolnavi se numără și doi medici, doi lucrători ISU și nu mai puțin de 12 angajați TESA ai Spitalului Județean de Urgență.

Nerespectarea măsurilor de distanțare socială și a celor sanitare, între care purtatul măștilor cel puțin în spațiile publice închise, evitarea aglomerației și a contactului direct, ori spălatul căt mai des al mâinilor ar fi cele mai ușor de respectat, își arată acum efectele. Dacă în decursul lunii iunie, pe o perioadă de mai bine de o săptămână, la nivelul județului Vaslui nu s-a înregistrat nici un caz nou de îmbolnăvire cu Covid 19, iată că acum, numărul cazurilor noi crește într-un ritm galopant. Astfel, în ciuda tuturor apelurilor autorităților, în cele două săptămâni din luna iulie, în județ au fost raportate nu mai puțin de 41 de noi cazuri. Mai grav, unii infectați sunt din rândul celor care, aflându-se în primele rânduri ale luptei împortiva noului Coronavirus, ar trebui să știe cel mai bine cum să se protejeze, pe ei și pe cei din jur. Astfel între cei depistați recent ca fiind purtători ai Covid se numără și doi medici care activează la SJU Vaslui, cel de-al doilea fiind depistat pozitiv chiar zilele trecute, după ce a revenit dintr-o vacanță petrecută pe litoral, la Vama Veche. Tot la Spitalul Județean de Urgență Vaslui a apărut un nou focar de Coronavirus, în rândurile personalului TESA, nu mai puțin de 12 persoane care lucrau la Biroul de resurse umane sau cel financiar fiind depistate pozitiv zilele trecute, presupusa sursă a infectării fiind petrecerea de ieșire la pensie a unei colege a lor. Respectiva petrecere a făcut victime colaterale și în rândul lucrătorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, după ce soția unui subofițer, care lucrează la compartimentul financiar al SJU, depistată pozitiv pe data de 8 iulie, a transmis boala și soțului ei. Acesta, la rândul său, a transmis-o unui coleg de birou, la rândul lui confirmat pozitiv. „În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alți patru subofițeri. Menționăm faptul că nu a fost afectată capacitatea operativă a unității. De la debutul stării de urgență, conducerea ISU “Podul Înalt” al județului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS CoV 2. Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersați prin înființarea unor puncte de lucru temporare, de asemenea, dispunându-se realizarea unor trasee de circulație diferite în interiorul subunităților, dezinfectarea regulată a spațiilor de lucru, distribuirea de măști de protecție și dezinfectanți, precum și obligativitatea de a purta măști de protecție și mănuși în interiorul spațiilor închise”, anunță conducerea ISU, printr-un comunicat.

Nici Penitenciarul Vaslui, instituție unde sunt “găzduiți” peste o mie de deținuți, nu a fost ferit de Coronavirus, din fericire, cele două cazuri confirmate pozitivi fiind în rândul unor angajați din sectorul administrativ, care nu aveau contact cu deținuții. Cel de-al doilea caz a fost confirmat recent, luni, 13 iulie, sursa infectării fiind, se pare, externă, dat fiind că lucrătorul respectiv purta în permanență echipament de protecție adecvat, așa cum se susține în comunicatul trasmis de Administrația Națională a Penitenciarelor.

1 COMENTARIU

  1. Pentru ca stati ca fraierii și va uitati in gura lui Buzatu și Solomon. Ei merg din limuzină în vilă și invers ,nu merg ca voi printre oamenii de rând. Gândiți cu capul vostru nu va lăsați manipulați ! E sanatatea si viata voastra in joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.