Eveniment de suflet – Omagiu lui Ștefan cel Mare, la Cănțălărești!

0
960

• Primăria și Consiliul Local al comunei Ștefan cel Mare organizează duminică, 5 iulie, o amplă manifestare dedicată marelui voievod – patron al comunei. Evenimentul va debuta cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți condus de Preasfințitului părinte Ignatie, episcopul Hușilor. Cetățenii sunt așteptați, începând cu ora 8.30, la statuia voievodului din satul Cănțălărești, lângă Podul de piatră, context în care primarul comunei, Mihai Moraru, face un apel pentru păstrarea, pe durata evenimentului, a regulilor de protecție împotriva Covid 19.

Altădată, aniversarea trecerii în veșnicie a marelui voievod Ștefan cel Mare, de la a cărui moarte, pe 2 iulie, se împlinesc 516 ani, era marcată în comuna cu același nume cu mare fast, cu atât mai mult cu cât coincidea cu Zilele Comunei Ștefan cel Mare. În acest an, chiar și în condițiile restrictive cauzate de pandemia de Coronavirus, conducerea comunei nu au dorit să lase nemarcat acest moment. „Dată fiind existența stării de alertă și restricțiile impuse de aceasta, am fost nevoiți să amânăm deocamdată organizarea Zilelor Comunei. Nu puteam însă renunța la a-l omagia pe marele voievod Ștefan cel Mare, cu atât mai mult cu cât el este patronul spiritual al acestei comunități. În consecință, duminică, 5 iulie, invităm locuitorii comunei, pe toți vasluienii, la evenimentul care va marca 516 ani de la trecerea în neființă a voievodului care și-a pus amprenta nu doar asupra acestor locuri, cât a întregii Moldove și a întregului neam românesc”, a declarat Mihai Moraru, primarul comunei Ștefan cel Mare, organizatorul evenimentului.

Manifestările se vor desfășura la statuia voievodului de la Cănțălărești și vor demara la ora 8.30, cu o slujbă de pomenire, oficiată de un sobor de preoți condus de Preasfințitul Părinte Ignatie, episcopul Hușilor, urmat apoi de un concert susținut de corul „Dignus est”, al Episcopiei Hușilor. După alocuțiunile oficialităților și invitaților și depunerea de coroane, jerbe și flori, actori ai Teatrului „V. I. Popa” din Bârlad vor interpreta o scenetă de evocare a personalității voievodului Ștefan cel Mare.

„Participanții la manifestare sunt rugați să respecte, pe întreaga desfășurare a suitei de evenimente, regulile de distanțare și protecție împotriva îmbolnăvirii cu Covid 19”, a subliniat Mihai Moraru, primarul comunei Ștefan cel Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.