Două licee din județ, în Top 100 cele mai bune școli gimnaziale din țară

0
2359

• Deja-vu! Ca și în 2019, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși sunt singurele unități școlare din județ care se numără printre cele mai bune o sută de școli gimnaziale din țară. Topul a fost alcătuit în funcție de admiterea în liceu. Cu diferența că, față de anul trecut, cele două școli și-au inversat ordinea: în timp ce liceul bârlădean a coborât 18 locuri, liceul hușean a urcat 24 de poziții.

Sâmbătă, 4 iulie, după afișarea rezultatelor la admiterea în licee militare, portalul www.admitereliceu.ro, care alcătuiește anual Top 100 al celor mai bune școli gimnaziale din țară, a realizat clasamentul pe anul 2020. Acesta a fost realizat calculându-se media aritmetică pentru mediile de admitere ale tuturor elevilor din școlile respective, adică rezultatele obținute la Evaluarea Națională (media la limba română și la matematică) și media la absolvirea clasei a VIII-a.

Printre cele o sută de școli gimnaziale prezente în topul celor mai bune la nivel național se regăsesc și două din județul Vaslui, ambele licee de top din Bârlad și Huși. Este vorba despre aceleași două care apar și în topurile alcătuite în 2018 și 2019, cu mențiunea că, în 2018, pe listă figura și Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Dacă, în anii anteriori, liceul hușean se situa sub cel bârlădean, de această dată, s-a inversat ordinea în care apar în top.

Astfel, primul este Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, clasat pe locul 64 la nivel național (în 2019 era pe locul 88, iar în 2018 era pe locul 76), având o medie aritmetică de 9,20 a mediilor de admitere ale tuturor elevilor care au absolvit gimnaziul. Adică o medie de 9,12 la Evaluarea Națională și o medie de 9,51 la terminarea clasei a VIII-a. Iar al doilea este Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, care figurează pe locul 90 la nivel național (în 2019 era pe locul 72, iar în 2018 era pe locul 39), cu o medie de admitere de 9,05. Adică o medie de 8,99 la Evaluarea Națională și o medie de 9,33 la terminarea clasei a VIII-a.

Topul gimnaziilor la nivel județean

În ceea ce privește clasamentul primelor zece școli gimnaziale din județ, evident, lista e deschisă tot de cele două licee. Pe locul trei se află Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, cu o medie de admitere de 8,64, pe locul patru este Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui (medie de admitere – 8,31), iar pe locul cinci este Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui (medie de admitere – 8,19). Top 10 este completat de Școala Gimnazială „Elena Cuza” Vaslui (medie de admitere – 8,17), Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Huși (medie de admitere – 8,02), Școala Gimnazială sat Rânceni (medie de admitere – 7,90), Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad (medie de admitere – 7,86) și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” sat Ștefan cel Mare (medie de admitere – 7,84).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.