DN 11 A, Bârlad – Onești, cel mai prost drum național din județ

0
1129

• DN 11 A, drumul național care face legătura dintre municipiile Bârlad și Onești a fost declarat de către șoferii care l-au parcurs în ultima perioadă drept cel mai prost drum din județ, pe platforma Pro Infrastructura.

Din cei 350 de kilometri de drumuri naționale (din totalul de 2.203 ai județului) administrate de Ministerul Transporturilor, la nivelul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași, DN 11 A, care face legătura între Bârlad și Onești, cîștigă deloc onorantul titlu de cel mai prost. Șoferii care l-au parcurs au consemnat către platforma Pro Infrastructura că starea sa este „foarte proastă”.

DN 11 A este însă o excepție printre drumurile naționale, fiind afectat și de precipitațiile puternice din iunie 2018, care au antrenat procese de ravenare.

După cum informează cei de la Consiliul Județean Vaslui, în prezent, se lucrează pe partea din acest drum care se află pe teritoriul județelor Bacău și Vrancea, urmând ca acestea să se extindă și în județul Vaslui.

În rest, majoritatea drumurilor din județ oferă condiții satisfăcătoare participanților la trafic. Dintre cei 350 km de drumuri naționale, doar 39 km sunt cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, restul fiind modernizați.

Asociația Pro Infrastructura întreține o bază de date în care șoferii consemnează în timp real starea drumurilor, pe coduri de culoare: albastru – excelentă; verde – bună; galbenă – medie: roșie – proastă și foarte proastă). Harta pentru județul Vaslui, arată faptul că doar E 581 Mărășești – Bârlad – Crasna -Huși – Albița, DN 24 Crasna – Vaslui – Iași – Sculeni, DN 28 Huși – Iași și respectiv DN 24A Bârlad – Huși (pe tronsonul Zorleni – Floreni) sunt percepute de către șoferi ca fiind într-o stare foarte bună. Drumul DN 15 D Vaslui – Negrești – Roman se afla, conform șoferilor, într-o stare foarte bună între Vaslui și Mărășeni, respectiv bună între Mărășeni-Podeni și Negrești-Roman. DN 24D Bârlad-Galați se află, la rândul său, într-o stare bună, cu mici excepții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.