COVID-19: moartea încă pândește în județ!

0
2539

Bolnavii internați în stare gravă cu SARS-CoV-2 la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, mor unul câte unul! După ce, pe 28 iulie, medicii s-au văzut nevoiți să declare decesul unui bărbat de 67 de ani, din comuna Roșiești, iată că miercuri, 29 iulie, virusul ucigaș a mai răpus un pacient în stare critică. Astfel că, până la acest moment, județul Vaslui a înregistrat 28 de decese cauzate de noul coronavirus.

La raportarea zilnică de ieri, 30 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 35 de noi decese la nivel național, unul dintre ele fiind atribuit județului nostru. În timp ce, în toată țara, nu mai puțin de 2.304 pacienți COVID-19 au fost răpuși de virusul chinezesc, Vasluiul a ajuns la 28 de persoane infectate cu noul coronavirus ce și-au pierdut viața.

„În intervalul 29.07.2020 (10.00) – 30.07.2020 (10.00) au fost înregistrate 35 de decese (18 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Iași, Maramureș, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și municipiul București. Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 35 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, potrivit reprezentanților spitalului bârlădean, unitate de suport pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, cea mai recentă persoană răpusă de COVID-19 din județul nostru este o femeie de 86 de ani, din comuna Blăgești, internată direct la Terapie Intensivă. Aceasta a fost adusă la spital în stare foarte gravă, pe data de 27 iulie, și după numai două zile, a pierdut lupta cu viața.

„Pacienta a decedat în Terapie Intensivă pe data de 29 iulie. Avea infecție cu SARS-CoV-2 formă severă, bronhopneumonie și hipertensiune arterială”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

În ceea ce privește decesul cu numărul 27 din județ, victima este un bărbat de 67 de ani, din comuna Roșiești. Acesta a fost internat pe data de 25 iulie, însă starea de sănătate i s-a agravat extrem de rapid, astfel că, pe 28 iulie, a murit. Pe lângă infecția severă cu SARS-CoV-2, bărbatul suferea și de fibrilație atrială, infarct miocardic cronic, cardiopatie ischemică cronică, accident vascular cerebral sechelar și ateromatoză aortică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.