Controale mixte în zonele aglomerate din județ

0
873

• În week-end, inspectorii ITM Vaslui au controlat, împreună cu lucrători din IPJ, DSP și DSVSA, zonele aglomerate, centrele comerciale și terasele, atât pentru a identifica angajatorii care foloseau muncă „la negru”, cât și pentru a verifica respectarea legislației privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Au fost aplicate 70 de avertismente și o amendă.

În scopul identificării muncii nedeclarate, precum și a verificării modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19, la sfârșitul săptămânii trecute, nouă inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au efectuat mai multe acțiuni de prevenire și control pe raza județului. Aceștia au fost însoțiți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, dar și de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Vaslui și ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui.

„Au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, și terasele. În cadrul acțiunilor, au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă prevăzute de Legea nr. 55/2020 și de HG nr. 394/2020. Au fost verificați 74 de angajatori, dintre care 43 au fost sancționați. S-au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, respectiv 70 de avertismente și o amendă în valoare de 3.000 de lei. Pentru aspectele constatate în domeniul sănătății și securității în muncă, au fost dispuse măsuri de respectare a legislației și a Legii nr. 55/2020”, au precizat reprezentanții ITM Vaslui.

Potrivit acestora, acțiunile din week-end se încadrează în planul de acțiune al ITM Vaslui privind combaterea muncii nedeclarate și identificarea abaterilor în domeniul sănătății și securității în muncă. Inspectorii ITM vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru a verifica respectarea legislației muncii și a normelor de securitate și sănătate în muncă, în special în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Facem precizarea că acțiunea desfășurată la finele săptămânii trecute s-a realizat cu respectarea tuturor măsurilor stabilite și dispuse prin acte normative privind protecția împotriva SARS-CoV-2”, au mai precizat reprezentanții ITM Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.