Cel mai nou cartier al Vasluiului va avea apă și canalizare!

0
404

• Primăria municipiului Vaslui a postat pe SEAP anunțul de licitație în vederea atribuirii contractului de proiectare și execuție a extinderii canalizării menajere în cel mai nou cartier al orașului, situat în spatele Spitalului Județean de Urgență. Când contractul va fi finalizat, locuitorii din zona respectivă vor avea, și ei, condiții civilizate de trai, cu atât mai mult cu cât și sistemul de alimentare cu apă este în curs de extindere.

La mijlocul lunii mai, Consiliul Local al municipiului Vaslui a aprobat, într-o ședință extraordinară convocată, date fiind condițiile epidemiologice, în sistem videoconferință, Studiu de fezabilitate și indicatorii tehnici ai obiectivului de investiții „Proiectare (P.T. + D.D.E.) și execuție lucrări „Extinderea sistemului de canalizare menajeră pe străzile: Col. I. Rebegea, Col. Tr. Oncescu, G-ral M. Cerchez, Col. A. Budeanu, Lt. Maj. Dumitru Curta și a Sistemului de alimentare cu apă pe str. Lt. Maj. Dumitru Curta”. La nici o lună după, a început implementarea efectivă a acestui proiect, prin postarea pe SEAP a cererii de atribuire, prin licitație publică deschisă, a respectivului contract, cu termen limită de primire a ofertelor sau cererilor de participare 28 iulie, deschiderea ofertelor urmând a fi făcută o zi mai târziu. Dacă nu vor fi probleme iar contractul va fi adjudecat „la prima strigare”, lucrările ar putea fi finalizate cel târziu în primăvara viitoare. Durata contractului este de 6 luni, respectiv o lună pentru proiectare și verificare și 5 luni execuția lucrărilor și asistență tehnică din partea proiectantului pe durata execuției lucrărilor, contractul urmând a intra în vigoare și va produce efecte după emiterea ordinelor de începere. Evacuarea apelor uzate provenite din rețeaua nou proiectată se va face gravitațional către stația de pompare ape uzate (SPAU), care, la rândul ei, va deversa prin pompare în rețeaua de canalizare existentă a municipiului Vaslui printr-o conductă de refulare racordată la căminul menajer existent, amplasat pe str. Dimitrie Cantemir. 

Valoarea lucrărilor se ridică la 2.032.585,53 lei, finanțarea urmând a fi asigurată în integralitate de la bugetul local al municipiului Vaslui, fondurile necesare fiind deja cuprinse în bugetul pentru acest an. Ulterior modernizării și extinderii rețelei de alimentare cu apă, prin proiectul derulat de Aquavas SA, și a celei de canalizare menajeră, străzile din zona respectivă vor intra și ele în proces de reabilitare, urmând a fi asfaltate, iar iluminatul public, modernizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.