Bârladul va avea sens giratoriu și la intersecția Republicii – Popa Șapcă

0
3079

• Veste bună pentru șoferii din Bârlad și cei care tranzitează orașul, deopotrivă! După ani și ani de demersuri întreprinse de autoritățile locale, în sfârșit, în curând vor fi demarate lucrările de amenajare a giratoriului de la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Popa Șapcă, din zona Școlii „Principesa Elena Bibescu”.

Edilii bârlădeni au anunțat vineri, 24 iulie, că, în sfârșit, după aproape patru ani de demersuri, s-a primit avizul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), respectiv al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, pentru amenajarea intersecției din zona Școlii „Principesa Elena Bibescu”, adică zona unde se întâlnește Bulevardul Republicii cu strada Popa Șapcă. Reprezentanții Primăriei Bârlad au primit „ok-ul” pentru mult așteptatul obiectiv chiar pe 24 iulie și urmează să se treacă efectiv la treabă în cel mai scurt timp. Fără acest aviz, giratoriul nu ar fi putut fi amenajat în veci de autoritățile locale, întrucât în interiorul orașului, Republicii coincide cu un segment al DE 581 și al DN 24, care se află în proprietatea statului și sunt administrate de CNAIR. Așa că decizia de a crea noul giratoriu a aparținut în totalitate CNAIR.

„(…) Trasarea lucrărilor va fi făcută în prezența reprezentanților Secției Drumuri Naționale Bârlad. Menționăm că, așa cum este specificat în documentație, traficul greu, în zona intersecției specificate, se va desfășura într-un singur sens, respectiv de pe DN 24 (Bulevardul Republicii) pe strada Popa Șapcă, și acest lucru va fi semnalizat cu indicatoare rutiere pentru a descrie traseul destinat traficului greu. La execuția sensului giratoriu provizoriu, se vor respecta prevederile Normativului de amenajare a intersecțiilor indicativ AND 600/2010. Circulația pietonală va fi organizată astfel încât pietonii să acceseze ușor trecerile pentru pietoni și să nu fie nevoiți să traverseze prin locuri neamenajate. (…) Recomandăm ca direcția Crasna – Tecuci în intersecție să fie separată fizic, astfel încât circulația pe direcția înainte să fie asigurată în condiții de siguranță. Având în vedere volumele însemnate ale traficului în intersecție, recomandăm execuția amenajării pe timp de noapte. Secția Drumuri Naționale Bârlad, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui – Serviciul Rutier Bârlad împreună cu reprezentanți ai Primăriei vor verifica desfășurarea traficului în intersecția de referință, iar dacă se constată că aceasta nu funcționează cum a fost gândită, se va lua măsura desființării amenajării și se va reveni la semnalizarea ca înainte”, se arată în documentul semnat de conducerea DRDP Iași.

Ca și în cazul intersecției din zona Confecții, adică zona unde se încrucișează Bulevardul Republicii cu străzile General Vasile Milea și Mihai Eminescu, unde giratoriul provizoriu a fost amenajat în luna februarie, primele acțiuni vor consta tot în amplasarea balizelor de plastic pentru delimitarea sensurilor de mers, a semnelor de circulație, precum și a primelor marcaje rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.