Bârlădean cu Sindrom Down, răpus de COVID-19 la o zi de la internare!

0
3376

După o pauză de două săptămâni, pe 1 iulie a fost înregistrat un nou deces cauzat de virusul SARS-CoV-2 în județ. Victima este un bârlădean de 40 de ani, cu Sindrom Down, care a suferit mai multe complicații în urma cărora, în mai puțin de o zi de la internare, a făcut stop cardio-respirator și a murit.

După ce, timp de 14 zile, județul Vaslui nu a mai înregistrat niciun deces cauzat de virusul COVID-19, iată că, la raportarea zilnică de astăzi, 2 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 20 noi decese la nivel național, unul dintre ele fiind atribuite județului nostru. ~n timp ce, în toată țara, nu mai puțin de 1.687 de pacienți COVID-19 au fost răpuși de virusul chinezesc, Vasluiul a ajuns la 21 de persoane infectate cu noul coronavirus ce și-au pierdut viața.

„În intervalul 01.07.2020 (10.00) – 02.07.2020 (10.00) au fost înregistrate 20 decese (11 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Mehedinți, Prahova, Suceava și Vaslui. Dintre acestea, două decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, un deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, cea mai recentă persoană răpusă de COVID-19 din județul nostru este un bărbat de 40 de ani, din Bârlad, care avea Sindrom Down. Acesta a prezentat simptome specifice noului coronavirus, motiv pentru care, pe 30 iunie, a fost internat la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Bărbatul a fost confirmat pozitiv la infecția cu SARS-COV-2 a doua zi, după ce, în ziua internării, i s-au prelevat probe biologice (exudat nasofaringian). Din nefericire, tot pe data de 1 iulie, spre seară, a și murit.

„Pacientul avea 40 de ani, era din Bârlad și a fost confirmat cu SARS-CoV-2, bronhopneumonie formă severă, insuficiență respiratorie acută severă, Sindrom Down, stop cardio-respirator ireversibil. Noi l-am raportat la Institutul Național de Sănătate Publică în seara zilei de 1 iulie”, ne-a declarat Daniela Borș, managerul spitalului bârlădean.

Aceasta este cea de-a 21-a victimă făcută de COVID-19 la nivelul județului, dintre care 16 sunt doar beneficiari ai azilului de bătrâni din Tutova. Ceilalți 20 de vasluieni care au murit sunt: un bărbat de 71 de ani, o femeie de 40 de ani, un bărbat de 82 de ani (azilul Tutova), o tânără de 20 de ani, un bărbat de 81 de ani (azilul Tutova), o femeie de 55 de ani (infirmieră la spitalul județean Vaslui), o femeie de 97 de ani (azilul Tutova), o femeie de 56 de ani (azilul Tutova), o femeie de 83 de ani (azilul Tutova), un bărbat de 86 de ani (azilul Tutova), o femeie de 92 de ani (azilul Tutova), un bărbat de 87 de ani (azilul Tutova), un bărbat de 84 de ani (azilul Tutova), un bărbat de 83 de ani (azilul Tutova), un bărbat de 87 de ani (azilul Tutova), o femeie de 89 de ani (azilul Tutova), o femeie de 88 de ani (azilul Tutova), o femeie de 89 de ani (azilul Tutova), o femeie de 80 de ani (azilul Tutova) și un bărbat de 84 de ani (azilul Tutova).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.