Autocisternă răsturnată a fost repusă pe roți

0
843

Intervenția ISU pentru repunerea în mișcare a autocisternei încărcată cu motorină și răsturnată pe DN  24B, în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni, s-a finalizat.

În această dimineață, după ora 07:00, autocisterna răsturnată în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni, a fost repusă pe roți, pompierii acționând ulterior pentru spălarea carosabilului. Autocisterna a fost mutată, urmând ca în cursul acestei zile să fie transportată la o unitate specializată. 

Ieri, 1 iulie 2020, începând cu ora 19:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit cu șapte autospeciale și o ambulanță tip B2 (EPA), doi ofițeri și 22 subofițeri, pentru un accident rutier produs în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni.

O autocisternă încărcată cu 28.000 litri motorină s-a răsturnat în afara carosabilului. Din autocisternă s-au scurs aproximativ 4.000 litri de combustibil. Nu a izbucnit incendiu și nu  au existat victime.

În primele momente ale intervenției, circulația pe DE 581 a fost întreruptă, pentru ca după ora 21:00 aceasta să fie reluată pe un singur sens.

În această dimineață, după ridicarea  autocisternei și spălarea carosabilului, circulația a fost reluată pe ambele sensuri. Autoritățile au fost mobilizate, la fața locului au fost aduse mai multe utilaje și au fost ridicate mai multe diguri pentru a opri scurgerea motorinei pe câmp și infiltrarea în panza freatică.

Motorina din autocisternă a fost  transvazată într-o altă autocisternă, în timp ce combustibilul scurs și amestecat cu apă a fost recuperat cu ajutorul motopompelor, pericolul pentru mediu fiind astfel  diminuat. 

La intervenție au participat  efective aparținând ISU Vaslui, IPJ Vaslui, Drumuri Naționale. Acțiunea a fost condusă de domnul colonel Niculae Tătaru, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.