Anul viitor, o nouă grădiniță în municipiul Vaslui!

0
530

• După ce, încă de anul trecut, municipalitatea vasluiană a reușit să acceseze fonduri europene în vederea construirii unei noi grădinițe în zona Spitalului Județean de Urgență, proiectul începe să fie pus efectiv în practică, contractul de execuție și dotare a edificiului fiind deja postat pe SICAP, în vederea acordării prin licitație publică deschisă. Noua grădiniță va avea 4 săli de clasă și o curte, care va fi amenajată cu spații verzi, precum și zonă de joacă pentru copii. Valoarea proiectului este de 5,3 milioane lei, inclusiv TVA, din care 3,15 milioane lei reprezintă contribuția proprie a Consiliului Local Vaslui.

În urmă cu doi ani, municipalitatea vasluiană depunea în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4.4, proiectul „Extinderea infrastructurii pentru educație preșcolară din Municipiul Vaslui – construcția și dotarea unei grădinițe pentru copii în Municipiul Vaslui (strada Ștefan cel Mare)”, cod SMIS 126864. Proiectul, în valoare totală de 5.018.693,36 lei, inclusiv TVA, a fost aprobat spre finanțare, cu o valoare eligibilă de 2,149.732,20 lei, restul, aproape 3 milioane de lei, urmând să reprezinte contribuția proprie a beneficiarului. Ulterior, la proiect au intervenit unele modificări, în vederea adaptării la cerințele și normativele actuale pentru asigurarea nevoilor persoanelor cu handicap, dar și cele privind securitatea la incendiu a construcției. În consecință, costul proiectului a crescut cu aproape 280 mii lei, motiv pentru care acum, este nevoie de aprobarea consilierilor municipali privind aceste noi cheltuieli ce urmează a fi suportate de la bugetul local. Așteptându-se la un răspuns pozitiv în proxima ședință a CL Vaslui, care se va desfășura pe 30 iulie, municipalitatea a demarat deja primii pași pentru punerea în practică a acestui proiect important pentru cetățenii municipiului care locuiesc în zona Spitalului Județean.

Astfel, joi, 23 iulie, pe SICAP a fost postat anunțul de licitație publică în vederea atribuirii contractului „Executarea lucrărilor aferente investiției „Extinderea infrastructurii pentru educație preșcolară din Municipiul Vaslui – construcția și dotarea unei grădinițe pentru copii în Municipiul Vaslui (strada Ștefan cel Mare)”, SMIS 126864, cu finanțare din Axa Prioritară 4 din Cadrul POR 2014-2020. Valoarea estimată strict a lucrărilor de execuție a clădirii noii grădinițe se ridică la 3.438.331,02 lei fără TVA. Cu acești bani, urmează a de ridica, în apropierea Stației de pompare a spitalului, o clădire cu regim de înălțime DÂPÂ1E (demisol, parter și etaj), având dimensiuni maxime a parterului de 22,65 m x 15,15 m și o înălțime maximă de 9,50 m la coama acoperișului. Noua grădiniță urmează a dispune de 4 săli de clasă și va avea program cu regim prelungit, iar curtea va fi amenajată cu spații verzi, zonă de joacă pentru copii, zone pietonale și zone de parcare.

Licitația are drept termen limită data de 31 august, ora 15.00, apoi, după desemnarea câștigătorului, acesta va avea la dispoziție 12 luni, de la data emiterii autorizației de construire, în vederea finalizării construcției. În acest timp, municipalitatea urmează a lansa o nouă licitație, pentru achiziționarea dotărilor necesare, mobilier, materiale didactice etc. Dacă totul va merge bine, sunt șanse ca noua grădiniță să poată fi inaugurată la începutul anului școlar viitor, 2021 – 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.