Alianța USR-PLUS și-a lansat candidații la locale: „Vasluiul renaște prin noi!”

1
1136

• Plini de încredere, membrii Alianței USR-PLUS și-au anunțat candidații pentru Primăria și Consiliul Local Vaslui, dorind să reediteze rezultatul spectaculos de la alegerile europarlamentare, când, pentru prima dată în istorie, un partid a reușit să învingă PSD, iar acela a fost USR. În acest scop, Alianța USR-PLUS propune pentru alegerile locale o echipă tânără, care militează pentru dezbararea de tarele trecutului. Nu întâmplător, pe lângă deviza asumată, „Vasluiul renaște prin noi!”, unul dintre candidați a rostit, în spiritul vasluianului Constantin Tănase, și îndemnul „Nu vă fie frică, și Mitică pică!”, o trimitere directă la alegerile pentru președinția Consiliului Județean, acolo unde președintele USR, deputatul Mihai Botez, îl are contracandidat pe actulul președinte al instituției, liderul PSD Dumitru Buzatu.

În preambulul lansării candidaților Alianței USR-PLUS pentru Consiliul Local și Primăria municipiului Vaslui, deputatul Mihai Botez, președintele Organizației Județene USR Vaslui, a recomandat candidații proprii pentru că sunt „credibili, competenți și dedicați comunității”, calități care, crede parlamentarul, vor fi suficiente în efortul de convingere a electoratului vasluian.

Pentru funcția de primar, USR-PLUS îl propune pe juristul Alin Silitră, executor judecătoresc, unul dintre membrii fondatori ai USR Vaslui. În prezentarea programului său, Silitră a insistat asupra „schimbării paradigmei” și „revitalizării municipiului Vaslui” prin dezvoltarea mediului privat și crearea de locuri de muncă, pentru a se pune capăt exodului tinerilor în străinătate. „Vasluienii nu au nevoie numai de un oraș frumos, ci și de un nivel de trai mult mai bun”, a subliniat Alin Silitră.

„Tinerii vasluieni nu au perspective și pleacă în alte localități la studii sau la muncă în străinătate. Vasluiul seamănă cu o societate aflată în prag de insolvență, care are nevoie de un plan de redresare. Avem o echipă de consilieri care va face o treabă bună”, a mai spus candidatul USR-PLUS la funcția de primar al municipiului reședință de jude.

Printre candidații propuși pentru viitorul Consiliu Local se numără și Dragoș Andrei Chirică, un tânăr de 23 de ani, masterand în Studii Europene, care propune concentrarea administrației locale pe atragerea de fonduri europene, atât pentru administrație, cât și pentru întreprinzătorii vasluieni, care să primească sprijin și expertiză din partea administrației pentru reușita afacerilor lor. Alin Moldoveanu, antreprenor, după o experiență de 10 ani în străinătate, sau Vasile Filipescu, profesor de biologie, nu mai doresc să stea pe margine și și-au propus să se implice în viața comunității din aceeași dorință de a ajuta la revitalizarea economică și socială a orașului în care trăiesc. Este ceea ce a spus și un alt candidat, Emil Cătălin Mândru, un învățător de 45 de ani: „Dacă vrem să avem o atitudine civică corectă, trebuie să ne implicăm activ în comunitățile în care trăim”. Nici Mihaela Bohotineanu, asistentă medicală, nu vrea să mai stea pe margine pentru a critica, ci va încerca să-și aducă aportul în partidul cel mai potrivit pentru viitorul său. Simona Richard, juristă, și Iuliana Teslariu, o învățătoare de 43 de ani, au subliniat, de asemenea, că o prioritate pentru administrație trebuie să fie măsurile socio-economice care să le permită vasluienilor plecați să se întoarcă acasă.

„Alianța USR-PLUS a cîștigat alegerile europarlamentare în Vaslui. Am fost onorați că cetățenii municipiului și-au pus încrederea în noi, iar această încredere ne-a responsabilizat. Pasul pe care îl facem astăzi este unul natural, în vederea renașterii municipiului, un obiectiv ambițios prin care ne propunem să redăm Vasluiul cetățenilor, să facem un oraș în care să vrem să rămânem, nu să plecăm. O preocupare care s-a detașat a fost sprijinirea înființării în municipiul Vaslui a unei secții a unei facultăți de informatică, astfel încât numeroșii elevi vasluieni cu rezultate școlare și abilități pentru această disciplină de viitor să nu mai plece în alte orașe sau străinătate, ci să își continue studiile, ba chiar să rămână și apoi în municipiul Vaslui. Actuala administrație și-a arătat limitele, iar nouă ne este clar că vasluienii merită o echipă care să se implice mai mult, și care să aibă o viziune pe termen lung”, a conchis Alin Silitră, candidatul USR-PLUS pentru Primăria Municipiului Vaslui.

Echipa de candidați a Alianței pentru Consiliul Local își propune să implementeze o serie de proiecte importante pentru municipiu și chiar pentru județ. În centrul acestei construcții se vor afla investițiile și crearea unui climat care să dezvolte economia locală. În acest sens, echipa de candidați la Consiliul Local a prezentat pe larg propuneri și idei pe diverse domenii: atragerea de fonduri europene, sănătate, mediu, educație, cultură sau domeniul social.

1 COMENTARIU

  1. Va rugăm oameni buni luați și va uniți toți împotriva PSD! Susțineri primarul la Bârlad pe domnul Boroș și PNL sa va sustina la CJ pe domnul Botez! Altfel câștigă Titi și Solomon Mustafa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.