A doua șansă pentru accesarea finanțărilor nerambursabile pentru cultură

0
343

• Intenția municipalității vasluiene de a aloca finanțări nerambursabile pentru proiectele pe domeniul cultură depuse de diversele entități interesate a rămas până acum nematerializată, după nici unul dintre cele patru proiecte depuse nu a întrunit punctajul necesar pentru a obține finanțarea. În contextul pandemiei de coronavirus, care a afectat semnificativ viața culturală și evenimentele programate începând de la mijlocul lunii martie, municipalitatea dă o nouă șansă asociațiilor pentru a accesa finanțarea totală de 200.000 lei disponibilă în acest an.

În luna martie, Primăria și Consiliul Local al municipiului Vaslui au deschis sesiunea de depunere de proiecte în vederea acordării de finanțare nerambursabilă pe domeniul cultură, domeniu căruia, în acest an, de la bugetul local, a fost alocată suma de 200.000 lei. Ofertele în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă au putut fi depuse, până cel târziu pe 4 iunie, de către persoane fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociații și fundații constituite conform legii, care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005. Nici unul dintre cele 4 proiecte depuse nu a întrunit însă punctajul necesar pentru a fi acceptat în vederea finanțării, nici măcar după ce doi dintre potențialii beneficiari au făcut contestații în acest sens, ambele contestații fiind respinse.

În consecință, pentru a impulsiona viața culturală, grav afectată de restricțiile de circulație datorate epidemiei de Coronavirus, lucru care a dus la anularea, până acum, a tuturor evenimentelor programate, municipalitatea a decis reluarea procedurii de atribuire a finanțării. Data limită de depunere a proiectelor a fost și ea prelungită, până pentru 28 iulie, urmând ca deschiderea propunerilor de proiect să aibă loc în ultima zi a lunii iulie. Ulterior, selecția și evaluarea propunerilor de proiecte în vederea finanțării nerambursabile se va face de către comisia de evaluare în perioada 3 – 7august. Data publicării rezultatelor selecției proiectelor: 10 august, iar depunerea contestațiilor urmând a se face în termen de 3 zile lucrătoare de la data afișării rezultatelor. Contestațiile vor fi soluționate în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la data înregistrării contestației, rezultatele finale ale selecției urmând a fi anunțate pe site-ul primăriei: primariavs.ro.

Anul trecut, suma alocată pentru finanțarea nerambursabilă pe domeniul cultură a fost de 100.000 lei, fiind depuse 2 proiecte, dintre care unul a fost respins, iar celălalt a fost implementat în termenul prevăzut, obținând astfel finanțarea nerambursabilă promisă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.