Tudor Polak: „Guvernul PNL nu se joacă cu sănătatea românilor!”

0
827

• Vasluianul Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a subliniat că „Guvernul PNL nu se joacă cu sănătatea românilor”. Declarația vine după ce Guvernul PNL a aprobat prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României, începând cu data de 17 iunie. „Spre deosebire de liderii vocali ai PSD, care sunt în cursa pentru popularitate și voturi” și propun concepte inventate precum „stare de tranziție”, Guvernul liberal ia decizii în funcție de recomandările experților.

Cele mai importante aspecte ale noii „relaxări” sunt, a detaliat Tudor Polak, deschiderea mall-urilor, cu excepția restaurantelor, redeschiderea locurilor de joacă și a sălilor de jocuri, precum și reluarea activității în sălile de aerobic. De asemenea, s-a reluat activitatea în afterschool-uri și grădinițe, cu respectarea tuturor regulilor, pentru a reduce la minim riscul infectării cu noul coronavirus, iar slujbele religioase se vor putea oficia și în biserici, nu doar în spații deschise, ca până acum.

Toate acestea sunt măsuri care demonstrează că „Guvernul PNL nu se joacă cu sănătatea românilor!”, a spus Tudor Polak. În contrapartidă, a continuat vasluianul, „(…) în campanie fiind, majoritatea parlamentară a amenințat cu privire la votul asupra stării de alertă. Este un atac fățiș la siguranța și sănătatea românilor și, la fel de grav, o invitație la nerespectarea măsurilor de protecție și prevenție recomandate de experți. Acuzația referitoare la „manipularea” cifrelor este o iresponsabilitate din partea PSD, o teză care face parte din teoria conspirației, fără să aibă la bază o minimă dovadă pentru o astfel de acuzație. Este „imposibil” ca datele privind diagnosticările cu COVID-19 să fie manipulate, dat fiind sistemul securizat de raportare, în care fiecare județ își introduce raportările zilnice”, a precizat Tudor Polak, exprimându-și speranța că toate partidele politice parlamentare vor da dovadă de responsabilitate și vor susține prelungirea stării de alertă în forma decisă de Guvernul PNL.

Măsurile pentru susținerea economiei dau rezultate!

Periodic, Tudor Polak oferă date actualizate privind efectele măsurilor active pentru susținerea economiei și sprijinului acordat angajaților și angajatorilor de către Guvernul României. „Acestea (măsurile, n.r.) dau rezultate semnificative, numărul angajărilor crescând considerabil în ultima perioadă”, a arătat secretarul de stat din Ministerul Muncii. Astfel, pe 12 iunie, se înregistra un număr total de doar 222.671 de contracte de muncă suspendate. „Sesizăm o scădere a numărului contractelor de muncă suspendate. Este un semn clar că din ce în ce mai mulți angajați revin la muncă. La data de 1 iunie 2020, numărul contractelor de muncă active era de 6.436.700, cu un număr total de 5.556.460 de salariați activi și 621.446 de angajatori”, a mai spus Tudor Polak.

În același context, oficialul guvernamental a subliniat că angajații și angajatorii români beneficiază, în continuare, de facilitățile oferite de Guvern, pentru a trece, cu pierderi minime, peste criza generata de pandemie. „Suntem alături de români în orice circumstanțe, iar măsurile adoptate până în prezent sunt dovada unei implicări eficiente și cu rezultate a instituțiilor statului român!”, a conchis Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.