Spitalul „Elena Beldiman” Bârlad se pregătește pentru al doilea val al pandemiei de SARS-CoV-2

0
1666

• Conducerea Spitalului „Elena Beldiman” Bârlad a declanșat, zilele trecute, procedura de licitație publică privind încheierea unui acord cadru pentru furnizarea de reactivi de laborator necesari diagnosticării bolnavilor infectați cu virusul COVID-19. Contractul va fi încheiat pe o durată de aproape doi ani, iar valoarea lui se ridică la 5.151.667,18 lei cu TVA. În acest fel, spitalul se pregătește deja pentru izbucnirea celui de-al doilea val al pandemiei de SARS-CoV-2.

Nimeni nu știe când și cum va evolua cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, însă specialiștii din întreaga lume sunt ferm convinși că acesta va „ataca” în lunile următoare. Deși, în prezent, la Bârlad mai sunt internate doar 10 persoane bolnave, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, desemnat unitate de suport pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, se pregătește deja pentru a putea face față cu brio reizbucnirii îmbolnăvirilor din județ. Asta chiar dacă, spre exemplu, în ultima lună, la nivelul județului Vaslui au fost confirmate doar 19 cazuri noi, până sâmbătă, numărul îmbolnăvirilor ajungând la 165 (10 persoane internate în spital, 20 persoane decedate și 135 persoane vindecate și externate).

Concret, pentru a nu fi luată pe nepregătite, așa cum a fost cazul în urmă cu trei luni, când virusul ucigaș a ajuns și la noi, pe 13 iunie, conducerea unității spitalicești a demarat procedurile de licitație pe SICAP (noul Sistem Electronic de Achiziții Publice) în vederea încheierii unui Acord cadru pentru achiziționarea de reactivi de laborator. Este vorba despre reactivi de laborator în vederea testării Real Time-PCR pentru stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever, determinat de noul coronavirus COVID-19, pentru monitorizarea evoluției bolii pacienților dignosticați cu SARS-CoV-2. Contractul are o valoare totală estimată de 4.329.132,08 lei fără TVA (5.151.667,18 lei cu TVA) și va avea o durată de 12 luni, respectiv 22 luni.

Potrivit caietului de sarcini atașat la anunțul licitației, contractul este împărțit în trei loturi. Astfel, spitalul vrea să cumpere reactivi de laborator compatibili cu analizorul coagulare Q (valoare estimată 380.866,08 lei fără TVA), reactivi de laborator compatibili cu analizorul vitros (valoare estimată 362.880 lei fără TVA) și reactivi de laborator compatibili cu analizorul exicycler 48 (valoare estimată 3.585.386 lei fără TVA).

„Se va încheia câte un Acord cadru achiziție publică pe o perioadă de 12 luni (01.08.2020-31.07.2021) pentru Lotul 3 și pe o perioadă de 22 luni (01.08.2020-31.05.2022) pentru Lotul 1 și Lotul 2. Cantitățile de reactivi menționate în caietul de sarcini sunt estimative, iar livrarea produselor se va face strict în baza comenzilor emise de autoritatea contractantă. Produsele vor fi livrate în termen de maximum 5 zile de la data emiterii comenzii de către autoritatea contractantă. Plata produselor se va efectua în termen de 60 de zile de la data primirii facturii și a recepției mărfurilor. Termenul de valabilitate al reactivilor va fi de minimum patru ani de la data livrării pe teritoriul României”, se precizează în caietul de sarcini atașat.

Potrivit anunțului, ofertele furnizorilor interesați de acest acord cadru sunt așteptate până pe data de 29 iunie, ora 15.00. După cum se menționează în anunțul licitației, pot fi depuse oferte pentru numărul maxim de loturi, adică trei, tot acesta fiind și numărul maxim de loturi ce pot fi atribuite unui singur ofertant. Criteriul de atribuire a contractului este prețul cel mai scăzut oferit de furnizorii interesați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.