”Spaima teilor” de pe strada Petru Rareș, prins în flagrant!

0
2156

La o săptămână de la declanșarea operațiunii de identificare și tragere la răspundere a celor care au rupt copacii plantați pe domeniul public, în special pe strada Petru Rareș din Bârlad, polițiștii locali l-au prins pe unul dintre vandali. Acesta a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce, pe 5 iunie, rupea un alt copăcel, ziua în amiaza mare.

Este știut faptul că autoritățile bârlădene au declarat război localnicilor care comit acte de vandalism după ce, în ultima perioadă, pe câteva străzi din oraș au fost rupți mai mulți copăcei ornamentali de pe domeniul public. Cea mai recentă astfel de faptă de distrugere pentru care primarul Dumitru Boroș a dispus măsuri urgente pentru identificarea autorilor a fost înregistrată în noaptea de 26/27 mai, când unul sau mai mulți nesimțiți au rupt 13 tei de pe strada Petru Rareș și un tei din fața Școlii Gimnaziale „Stroe. S. Belloescu”. Imediat, Poliția Locală a inițiat demersuri pentru identificarea celor care au comis faptele, prinderea lor fiind o chestiune de timp, întrucât zona e supravegheată video. Grație camerelor video, un vandal a fost filmat, acum câteva zile, chiar în timp ce rupea un alt copăcel de pe strada Petru Rareș, fără nicio rușine, ziua în amiaza mare.

„În ziua de 5 iunie 2020, în jurul orei 14.00, un tânăr și-a îndreptat furia către un copac plantat pe trotuarul dinspre sud al străzii Petru Rareș, în sensul de mers dinspre Liceul Tehnologic «Petru Rareș» către strada Vasile Pârvan. Pe aceeași stradă, în ziua de 27 mai 2020, au mai fost rupți 13 copaci ornamentali. Se pare că individul a continuat cu manifestarea huliganică, până a fost imobilizat de un cetățean care a sesizat organele de cercetare penală. Ca urmare a verificărilor efectuate de agenții Poliției Locale Bârlad, pornind de la imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, a fost identificat autorul infracțiunii și o persoană care a confirmat identitatea acestuia. Imaginile și documentele întocmite vor fi înaintate organelor de urmărire penală pentru a fi folosite în cadrul cercetărilor. În ziua de 07 iunie 2020, în jurul orei 04.00, o persoană a sesizat prin intermediul numărului unic de urgență 112 faptul că un grup de tineri au rupt copacii ornamentali de pe strada Lirei. La locul evenimentului au ajuns patrule mixte, care au depistat patru tineri, ce au fost conduși pentru cercetări la Poliția municipiului Bârlad”, ne-a precizat Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad.

Acesta a subliniat faptul că, în limita personalului avut la dispoziție, agenții din subordine vor organiza activități de patrulare în acele zone în care s-au sesizat de mai multe ori distrugeri ale bunurilor ce aparțin autorității publice locale. 

„Este greu de calificat manifestările necivilizate ale unor tineri, îndreptate împotriva mobilierului stradal, copacilor, florilor sau altor bunuri ce aparțin tuturor. Sunt indignat! Totuși, reacțiile și intervențiile cetățenilor de bună credință, care nu rămân nepăsători la comportamentul nefiresc a celor certați cu normele de etică, reprezintă un semn bun: avem în orașul nostru foarte mulți oameni  demni de respect, cărora le mulțumesc!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.