Sesiune specială a Evaluării Naționale, la Vaslui

0
608

Doar 6 din cei 8 candidați vasluieni care, în prima sesiune, se aflau în izolare la domiciliu s-au prezentat la prima probă a sesiunii speciale a Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română. Ceilalți, care nu au totuși nici o problemă legată de Covid 19, se pare că nu sunt interesați de o viitoare educație liceală sau profesională!

Ieri, a demarat Sesiunea specială a Evaluării Naționale, destinată absolvenților de gimnaziu care, din motive medicale legate de epidemia de Coronavirus, respectiv pentru că, la momentul debutului primei sesiuni, pe 14 iunie, se aflau în izolare la domiciliu ori în carantină, sau nu au putut fi admiși la examen, prezentând o temperatură corporală peste limita admisă, 37,3 grade Celsius. La nivelul județului Vaslui, a fost vorba de 9 astfel de candidați, între care 8 candidați erau la acel moment în izolare la domiciliu, și un al 9-lea, „refuzat” la cea de-a doua probă, cea de matematică, și care ar trebui să susțină doar acest ultim examen. Pentru ei, s-au înființat două centre speciale de examinare, unul la Vaslui, și altul la Bârlad, admiterea la examen fiind făcută în aceleași condiții speciale, de triaj epidemiologic, dezinfectarea mâinilor la intrare, circuite separate de intrare – ieșire, și portul obligatoriu al măștilor de protecție.

La prima probă, cea de limba și literatura română, s-au prezentat însă doar 6 candidați, cei 2 candidați absenți fiind, probabil, prea puțin interesați de o viitoare educație liceală sau profesională sau având, cine știe!, altceva de făcut. Astăzi urmează să aibă loc cea de-a doua probă, la matematică, și la care ar urma să participe și candidatul refuzat la prima sesiune, care însă s-a dovedit a nu fi purtător de Covid 19. În paranteză fie spus, acesta a luat nota 5,75 la proba de limba și literatura română, în primă sesiune.

Corectarea lucrărilor și afișarea rezultatele acestei sesiuni speciale se vor face în timp util pentru ca candidații respectivi să poată completa fișele de înscriere la liceu și să poată participa la repartizarea computerizată ce va avea loc pe 10 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.