Rugbiștii seniori vor reveni pe teren în toamnă

0
1535

• Pe fondul pandemiei de COVID-19, oficialii Federației Române de Rugby (FRR) au decis ca reluarea sezonului competițional 2019-2020 al Diviziei Naționale de Seniori, al doilea eșalon valoric al rugbiului românesc, să aibă loc abia în septembrie. Rugby Club (RC) Bârlad, echipa reprezentativă de rugby a Bârladului, a terminat turul campionatului pe locul III, iar în primul meci din retur va întâlni echipa CSM Bucovina Suceava.

Pe data de 23 iunie, în cadrul ședinței Biroului Federal al FRR, s-a aprobat reluarea activității competiționale din sezonul 2019-2020, la nivel de seniori, în ce privește cele trei competiții suspendate, respectiv SuperLiga CEC Bank, Divizia Națională de Seniori (DNS) și Campionatul Național de Rugby 7 DNS. Totodată, a fost stabilit și programul Cupei României, competiție ce este programată pentru luna august.

Planurile de competiții aprobate de către membrii Biroului Federal au fost discutate cu reprezentanții echipelor de seniori din SuperLigă și DNS, căutându-se soluții care să fie agreate de toată lumea. În plus, s-a ținut cont și de faptul că sportivii au nevoie de o perioadă de minimum șase săptămâni pentru a se readapta la efort. De asemenea, s-a aprobat și o variantă în care, în cazul creșterii numărului de cazuri a celor infectați cu noul coronavirus, autoritățile vor lua în calcul impunerea unor restricții noi, competițiile nu se mai pot relua.

Referindu-ne strict la DNS, pentru că RC Bârlad joacă în acest campionat, sezonul 2019-2020 se va termina în toamnă, prin disputarea partidelor din retur. În mod normal, cele șapte meciuri din retur ar fi trebuit să se joace între 4 aprilie – 23 mai, însă rugbiștii vor reveni pe teren abia la începutul lui septembrie.

Astfel, la finele partidelor din turul campionatului, sportivii antrenați de Ioan Harnagea au terminat pe locul III, cu 22 puncte, după CS Știința Petroșani (34 puncte) și CSM Galați (27 puncte), dar înaintea echipelor CS Năvodari (20 puncte), RC Grivița București (10 puncte), CSUAV Arad (8 puncte), CSM Bucovina Suceava (7 puncte) și RC Gura Humorului (2 puncte). La reluarea campionatului, în septembrie, în cea de-a VIII-a etapă, seniorii bârlădeni vor juca în deplasare și vor întâlni rugbiștii de la CSM Bucovina Suceava.

Retur

CSM Bucovina Suceava – RC Bârlad (5 septembrie, stad. Unirea)

RC Bârlad – CSM Galați (12 septembrie, stad. Rulmentul)

CS Năvodari – RC Bârlad (19 septembrie, stad. Flacăra Năvodari)

RC Bârlad – CS Știința Petroșani (26 septembrie, stad. Rulmentul)

CSU AV Arad – RC Bârlad (3 octombrie, stad. Sânicolau)

RC Bârlad – RC Gura Humorului (10 octombrie, stad. Rulmentul)

RC Grivița București – RC Bârlad (17 octombrie, stad. Parcul Copilului)

În eventualitatea în care autoritățile vor dispune din nou măsuri restrictive privind organizarea competițiilor sportive, înainte sau în timpul reluării calendarului competițional, ediția 2019-2020, membrii Biroului Federal au aprobat stabilirea clasamentelor finale fără reluarea meciurilor rămase de disputat, declarându-se astfel echipele câștigătoare în funcție de numărul punctelor acumulate după ultima etapă disputată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.