Punct final al Bacalaureatului: nici o probă fără eliminați!

0
1033

Ultima probă a sesiunii iunie – iulie a Bacalaureatului 2020 a adus încă două noi eliminări din examen, pentru încercări de fraudare, un candidat din Zorleni și altul din Bârlad Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, s-a desfășurat la fel ca celelalte, fără probleme, și fără ca vreunui candidat să-i fie restricționat accesul pentru că ar fi avut temperatura peste cea de 37,3 grade, ceea ce l-ar fi făcut suspect de îmbolnăvire cu coronavirus.
Prezența la această sesiune a Bacalaureatului a fost una masivă, mai mare ca în anii anteriori, iar cea de-a treia și ultimă probă scrisă nu a făcut nici ea excepție. Astfel, din totalul celor 2.927 de candidați înscriși la nivelul județului Vaslui penru susținerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline, la alegere în funcție de profilul și specializarea absolvită, s-au prezentat 2.824 de candidați, și doar 103 candidați au absentat, ceea ce reprezintă o prezență de 96,48%. Ca de obicei, cei mai mulți dintre candidați au optat pentru discipline ca logică și argumentare, biologie sau geografie, și mai puțini către economie, sociologie sau filozofie.
Proba de ieri s-a desfășurat fără probleme deosebite, nefiind necesar să se facă apel la subiectele de rezervă, iar toți candidații prezenți au avut temperatura în limite normale. Nu au lipsit nici de această dată tentativele de fraudă, 2 candidați, unul de la Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” din Zorleni, altul, de la Liceul Tehnologic „Al I Cuza” Bârlad” fiind surprinși de profesorii supraveghetori încercând să copieze. Drept urmare, cei doi au fost eliminați din examen și nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință despre faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip trebuiesemnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.