Proiectul bazei sportive a Vasluiului – încă un pas spre înfăptuire

0
876

Compania Națională de Investiții a scos la licitație publică contractul „Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru: Construcții de baze sportive, proiect „Construire bază sportivă TIP 1, Str. Hușului, nr. FN, municipiul Vaslui, județul Vaslui”, contract cu o valoare de 5,616 milioane lei. Dacă totul va merge bine, în luna iulie a anului viitor, municipiul Vaslui ar putea avea la dispoziție o nouă bază sportivă, pe care ar putea evolua sportivii clubului CSM, inclusiv echipa de fotbal.

Municipiul Vaslui urmează să aibă o noua bază sportivă, construită cu fonduri de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Investiția, aprobată încă de anul trecut, face parte dintr-un program asumat de Guvern și Federația Română de Fotbal, în vederea organizării EURO 2020, eveniment care însă a fost amânat pentru anul viitor, din cauza pandemiei de Covid 19. Costurile proiectului, 5,616 milioane lei, vor fi suportate în întregime de la bugetul de stat, municipalitatea având drept obligații doar să pună la dispoziție terenul aferent noului obiectiv și să asigure conectarea acestuia la utilități. Amplasamentul pus la dispoziție de către Primărie se regăsește la intrarea în suburbia Gura Bustei, în vecinătatea terenului unde se organizează bâlciul anual.
Noua bază sportivă va avea un teren de fotbal cu dimensiunile omologate de UEFA și FRF, 105 m x 68 m, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, la care se adaugă un teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20 m x 40 m, clădire vestiare și parcare pentru autovehicule și autocare. Suprafața totală alocată de primărie în vederea construirii Bazei Sportive „Tip 1″, ca parte a subprogramului “Complexuri Sportive”, este de aproximativ 13.202 mp, cu deschidere directă la șoseaua care leagă Vasluiul de Gura Bustei.
CNI a postat săptămâna trecută pe SEAP anunțul de deschidere a licitației în vederea desemnării proiectantului și executantului lucrărilor, data de deschidere a ofertelor fiind 7 iulie. Dacă totul va merge bine, cu desemnarea unui câștigător și fără contestații, la începutul lunii iulie 2021 ar trebui să se facă inaugurarea noii baze sportive a municipiului Vaslui, tocmai bine pentru a găzdui evenimente sportive și chiar culturale din cadrul Zilelor Vasluiului, de anul viitor. Tot acolo, a explicat primarul Vasile Pavăl, s-ar putea pregăti sportivii Clubului Sportiv Municipal, și se vor putea organiza concursuri și competiții de toate nivelele, de la juniori, la competiții profesioniste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.