Prodana, reamenajată aproape în întregime

0
1531

• Începute în toamna anului trecut, lucrările de reamenajare a zonei de agrement Prodana, din Bârlad, se apropie de final. Etapa I, ce constă în igienizarea aleii pietonale principale, toaletarea copacilor, amenajarea unei zone speciale pentru picnic, plantarea de arbori și arbuști tineri, refacerea pontonului, montarea de bănci, hidranți și coșuri de gunoi, a fost finalizată, iar autoritățile locale lucrează deja la etapa a II-a. Adică reamenajarea aleilor de pe malurile vestic și sudic ale lacului, dar și montarea unor echipamente de joacă pentru copii.

Întrucât există un interes public foarte mare legat de lucrările efectuate până acum în zona de agrement Prodana, primarul Bârladului anunță ce a presupus exact prima etapă de readucere la viață a unui loc drag și liniștitor pentru foarte mulți localnici. În plus, toate lucrările, fie că vorbim de mici retușuri ori de lucrări mai ample, au fost executate de numeroși angajați din cadrul primăriei.

„Cele mai ample lucrări au fost cele de igienizare a întregului perimetru. Epopeea acestei mirifici zone a început în 2019, când am decis să amenajăm acolo primul loc de picnic din localitate. Lucrările au fost efectuate de angajații Serviciului Sere, Spații verzi, care au început cu igienizarea aleii pietonale principale către lacul Prodana și toaletarea vegetației lemnoase existente, ce prezenta pericol de prăbușire. Ulterior, în cadrul programului de plantări de toamnă, în zonă s-au sădit arbori și arbuști tineri, în scopul reamenajării unei zone verzi mai atractive pentru odihnă și recreere. Refuncționalizarea zonei a presupus și montajul de mobilier urban, respectiv bănci, relocate din Grădina Publică și coșuri de gunoi, dar am refăcut în totalitate și pontonul, dotat cu mână curentă”, a precizat primarul Dumitru Boroș.

„S-au montat hidranți și o cișmea de apă, stâlpi de iluminat, s-a plantat foarte mult material vegetal, produs în serele noastre, s-a reamenajat un gard cu Thuia și s-au plantat, în total, peste 3.000 de fire de trandafir. Am edificat, la intrarea principală și poartă tradițională, din lemn masiv, care a fost realizată de meșterul popular Cristian Ciobanu, în stil moldovenesc, cu sigla municipiului nostru și chipul lui Alexandru Ioan Cuza, pe fațadă. În curs de achiziție se află acum un sistem complet de supraveghere video, compus din 16 camere, și se va amenaja și un loc de joacă pentru copii. Asemenea lucrări de întreținere sau reparație nu s-au mai făcut niciodată în zonă care, până în 2019, se afla într-o stare deplorabilă. Putem spune, acum, la finalul primei etape, că o dorință mai veche a bârlădenilor s-a îndeplinit! Urmează etapa a doua, la care lucrăm deja și care presupune reamenajarea aleilor de pe malurile vestic și sudic ale lacului. O altă surpriză pe care le-am pregătit-o tuturor iubitorilor de natură, de mișcare și de relaxare din municipiul nostru!”, a mai declarat edilul șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.