PRO România avertizează: „Urmează prăpădul galben”

0
1080

• În frunte cu președintele Victor Ponta, PRO România avertizează asupra faptului că „Urmează prăpădul galben!”, demascând neindexarea pensiilor de la 1 ianuarie, cum prevedea legea. „Prăpădul galben înseamnă, printre alte rele, și scăderea pensiilor, pe fondul majorării texelor și impozitelor și a prețurilor”, a explicat Dan Bordeianu, președintele Filialei Județene Pro România Vaslui. Fostul deputat a precizat, totodată, că membrii formațiunii se vor opune prelungirii stării de alertă, după 15 iunie.

Un sondaj Sociopol așează PRO România la 11% din preferințele electoratului, în vreme ce PNL este dat cu 33%, iar PSD cu 28%, tendințele fiind sunt clar în defavoarea liberalilor. În acest context, PRO România demască slaba guvernare a PNL și, prin vocea liderului Victor Ponta, avertizează: „Urmează prăpădul galben”. Dan Bordeianu, liderul vasluian al PRO România, explică: „Prăpădul galben înseamnă, printre multe alte rele ale acestei guvernări, și scăderea pensiilor, pe fondul majorării taxelor și impozitelor și a prețurilor”. De altfel, Victor Ponta a atras recent atenția că Guvernul PNL nu a indexat pensiile cu rata inflației pe 2019 și jumătate din creșterea salariului mediu brut, așa cum prevede legislația în vigoare. El a arătat că indexarea trebuia făcută de la 1 ianuarie, pentru ca pensionarii să se bucure de majorare vreme de 12 luni, însă Executivul a amânat-o până la 1 septembrie.

De asemenea, președintele PRO România Vaslui spune că PNL nu mai poate continua să păcălească electoratul cu majorarea pensiilor, în vreme ce acestea vor fi tăiate. „Pensiile se reduc, taxele și impozitele cresc! Ceea ce face Guvernul PNL Orban acum este ceea au făcut Traian Băsescu și Guvernul PDL în 2009 – 2010. Liberalii însă vor să păcălească oamenii să-i voteze, deși au adus un prăpăd mai mare decât cel portocaliu din 2010. Măsurile lor nu lovesc numai în electoratul de stânga, ca și în 2009; austeritatea declarată de guvernarea de dreapta va lovi puternic în antreprenoriat, în IMM-uri și în profesiile liberale”, a mai arătat Dan Bordeianu.

Totodată, fostul deputat a subliniat că decizia partidului de a vota împotriva prelungirii stării de alertă este una rațională. „Mai mult decât atât, apreciez hotărârea liderului partidului, Victor Ponta, de a participa la protestele din Piața Victoriei dacă se va prelungi starea de alertă după data de 15 iunie. Trebuie să ne împotrivim intențiilor acestui Guvern de a pune România în genunchi”, a arătat fostul deputat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.