Primăria Vaslui vinde mașini de gunoi!

0
775

• Municipalitatea vasluiană vinde prin licitație publică 3 utilaje destinate colectării, compactării și transportului de deșeuri, suma totală care se speră că va obținută fiind în jurul a 410.000 lei. Este vorba de cele 3 autospeciale marca MAN achiziționate în 2015 cu fonduri europene nerambursabile printr-un proiect transfrontalier derulat împreună cu orașul Cahul din Republica Moldova.

În 2013, municipiul Vaslui accesa proiectul “Creșterea capacității de management a deșeurilor pentru un mediu mai curat în orașele Vaslui și Cahul”, finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007 – 2013. Valoarea proiectului a depășit 1,5 milioane euro, din care 1,3 milioane euro a reprezentat finanțarea UE, iar 40.000 de euro a fost contribuția orașului înfrățit cu Vasluiul, Cahul, din Republica Moldova. Prin intermediul proiectului, municipiul Vaslui a beneficiat de trei autocompactoare foarte performante, 500 de containere, din care 340 metalice și 160 din plastic, pentru colectarea selectivă a deșeurilor, trei aspiratoare stradale, o mașină de spălat și măturat străzi, precum și o mașină pentru curățat pubele. Toate aceste utilaje și echipamente au fost folosite cu succes timp de 3 ani, pentru menținerea curățeniei municipiului Vaslui, până când finalizarea unui alt proiect, „Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui”, implementat de Consiliul Județean Vaslui, le-a făcut, cele mai multe dintre ele, inutile. Asta pentru că gestiunea serviciului de salubritate a fost preluată de la Goscom Vaslui SA, societate aflată în subordinea primăriei, de către o firmă din Pitești, Financial Urban SRL. Mai mult, primăria a predat spre folosință noului operator toate mijloacele mobile și fixe, pubele, containere, puncte de colectare a deșeurilor, utilaje, inclusiv cele 3 autocompactoare achiziționate din parteneriatul cu Cahul.
Între timp, toate obligațiile contractuale prevăzute în contractul de finanțare a proiectului transfrontalier au expirat și, dat fiind că nu mai avea nici un motiv să păstreze respectivele autospeciale doar pentru a fi folosite de altcineva, municipalitatea a decis să le vândă, banii obținuți urmând a fi folosiți în implementarea altor proiecte sau finațarea altor activități. Licitația organizată în vederea vânzării celor trei utilaje urmează a se desfășura în data de 18 iulie, iar doritorii pot depune oferte de preț până cel târziu pe 10 iulie.
Prețurile cerute pe autospecialele – mașini de gunoi marca MAN fabricate în 2014 și având motoare cu o capacitate cilindrică de 6.871 cmc sunt cuprinse între 126 de mii de lei și 144 de mii de lei, în funcție de starea mașinilor, stare care este foarte bună, având în vedere că au fost folosite doar 5 ani, timp în care au fost bine întreținute. La licitație poate participa orice persoană fizică sau juridică care a plătit toate taxele privind participarea, inclusiv garanția de participare, este la zi cu plata tuturor taxelor, impozitelor și a contribuțiilor către bugetul consolidat al statului și către bugetul local, în cazul ofertanților din Vaslui, și nu este în stare de insolvență, faliment sau lichidare. Au de asemenea interzis la participarea la licitație persoanele care au fost desemnate câștigătoare la o licitație publică anterioară privind bunurile unității administrativ teritoriale Vaslui în ultimii 3 ani, dar nu a încheiat contractul sau nu a plătit prețul, din culpă proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.