Pediatrii bârlădeni vor da consultații la Stadionul Municipal

0
2265

În următoarele șase luni, minihotelul din incinta Stadionului Municipal Bârlad va fi transformat în Ambulator Pediatrie, unde cinci din cele opt camere existente vor deveni cabinete medicale pentru consultarea copiilor bolnavi. Din păcate, micuții care vor avea nevoie de internare vor fi direcționați către Vaslui, așa cum se întâmplă de la începutul pandemiei de COVID-19.

Este cunoscut faptul că, odată cu desemnarea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad în unitate de suport pentru tratarea exclusivă a pacienților din județ infectați cu noul coronavirus, adică din data de 31 martie, toate urgențele medicale au fost redirecționate către Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Sunt incluși aici și minorii, care, până atunci, erau consultați și, la nevoie, internați în Pavilionul de Pediatrie situat în strada Epureanu nr. 50.
Chiar dacă primul val al pandemiei de COVID-19 pare să fi trecut (în prezent mai sunt confirmate pozitiv doar 2-3 cazuri pe săptămână) și s-a dat drumul internărilor și pentru pacienții non-COVID în spital (doar pentru urgențe), copiii tot nu sunt primiți la Pediatrie. Principalele motive ar fi lipsa circuitelor separate pentru cele trei categorii de pacienți (COVID, non-COVID și suspecți COVID) și faptul că, încă de la jumătatea lui februarie, imobilul este un adevărat șantier în lucru, întrucât se lucrează la investiția „Creșterea eficienței energetice a clădirii Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad”.
Așa că, în continuare, copiii sunt trimiși la Vaslui atunci când au nevoie de consultații medicale și, eventual, spitalizare. Chiar dacă, în continuare, internările minorilor se vor face tot la Vaslui, autoritățile locale au căutat și au găsit o soluție măcar în ceea ce privește consultațiile medicale ale copiilor în Ambulator. Evident, după ce numeroși părinți din oraș au solicitat deschiderea în Bârlad a unor cabinete medicale în acest sens.
Așa se face că, în ședința ordinară a Consiliului Local Bârlad din 30 iunie, aleșii bârlădeni vor trebui să se pronunțe și asupra unui proiect de hotărâre ce vizează „darea în folosință gratuită, pe o perioadă de șase luni, a cinci camere din clădirea Stadionului Municipal Bârlad aflate în administrarea Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor către Spitalul Municipal de Urgență «Elena Beldiman»„.
Concret, se dorește ca, între iulie – decembrie 2020, camerele 3, 4, 5, 6 și 7 din cele opt existente în minihotelul situat la Stadionul Municipal și unde, atunci când se desfășurau competiții sportive, erau cazați sportivi, antrenori și arbitri din alte orașe, să fie transformate în cabinete medicale de Ambulator Pediatrie. Proiectul de hotărâre a fost inițiat în urma unei adrese primite din partea conducerii Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, care solicita exact acest lucru.
„Subsemnatul Iosipescu Mircea, în calitate de director al DAPPC Bârlad, vă aduc la cunoștință următoarele: • în cadrul Serviciului Stadion Municipal Bârlad, situat în strada Aleea Parc nr. 21, aparținând DAPPC Bârlad, există o clădire cu destinație micro hotel compusă din opt camere, fiecare cameră cu baie proprie, • în urma solicitării din partea Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman», pentru a asigura nevoia extinderii circuitelor epidemiologice, propunem schimbarea de destinație a cinci camere, respectiv camerele 3, 4, 5, 6 și 7, în cabinete de Ambulatoriu Pediatrie, pe o perioadă temporară de șase luni, cu titlu gratuit”, se arată în adresa semnată de directorul DAPPC Bârlad și trimisă pe 22 iunie autorităților locale.
În anexa atașată la proiect se menționează, printre altele, obligațiile spitalului în cele șase luni în care se va folosi de camerele transformate în cabinete medicale. Astfel, spitalul trebuie să informeze Consiliul Local despre orice tulburare adusă dreptului de proprietate publică, precum și despre existența unor cauze sau iminența producerii unor evenimente de natură să conducă la imposibilitatea exploatării bunului; să folosească bunul potrivit destinației în vederea căreia i-a fost acordată folosința gratuită; să prezinte, la încetarea folosinței gratuite, autorităților locale rapoarte privind activitatea de utilitate publică desfășurată, gradul de implementare la nivelul colectivității, precum și prognoze și strategii pentru perioada următoare; să permită accesul autorităților pentru efectuarea controlului asupra bunurilor; să nu modifice bunul, în parte sau în integralitatea lui; la încetarea folosinței gratuite, să restituie bunul în starea în care l-a primit, în afară de ceea ce a pierit sau s-a deteriorat din cauza vechimii, și liber de orice sarcini. Nu în ultimul rând, tot în sarcina spitalului cade și suportarea cheltuielilor de întreținere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.