Pedeapsă majorată pentru polițistul traficant de droguri!

0
750

• Rejudecarea dosarului în care era acuzat de introducere în țară și trafic de droguri de risc și mare risc nu a fost cu noroc pentru Cristian Danu, polițistul șef de post care se dorea unul dintre cei mai importanți traficanți de droguri de pe piața ieșeană. Tribunalul Vaslui a majorat cu peste un an de închisoare pedeapsa totală de 5 ani, 9 luni și 10 zile de închisoare acordată inițial.

În luna februarie 2019, Cristian Danu, un polițist vasluian ajuns șef de post în comuna Răducăneni, județul Iași, și iubita acestuia, Diana Lăcrămioara Munteanu, au ajuns în arest după ce polițiștii i-au surprins, la Deleni, în timp ce recepționau un colet plin cu droguri. În interiorul pachetului, oamenii legii au descoperit mai multe pastile de MDM și Ecstasy, pentru ca la perchezițiile domiciliare ulterioare să fie descoperite alte droguri: 12 kilograme de cannabis. Procurorii i-au acuzat pe polițistul Cristian Danu și pe prietena sa, Diana Lăcrămioara Muntean, de faptul că în perioada mai 2018 – ianuarie 2019, ar fi introdus în țară droguri de risc și mare risc, de tip ketamină și amfetamine, care ar fi provenit din Germania și Olanda. Ulterior, cei doi ar fi comercializat drogurile respective, fără drept, pe raza municipiului Iași. Mai mult, traficanții nu s-au mulțumit cu drogurile aduse de afară, ci s-au apucat și de cultivat canabis, pe care ulterior îl vindeau tot pe raza municipiului Iași, având chiar și un om angajat să aibă grijă de „grădina” de droguri. Polițistul Danu a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc (două fapte), iar prietena sa, de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu. „Agricultorul” Gheorghe Râpă a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În luna octombrie a anului trecut, judecătorii Tribunalului Vaslui au pronunțat o primă sentință în acest dosar, polițistul Danu fiind condamnat la o pedeapsă totală de 5 ani, 9 luni și 10 zile de închisoare, în timp ce prietena sa, Diana Lăcrămioara Muntean, s-a ales cu 3 ani și 5 luni de închisoare, tot cu executare. Singurul care a scăpat de închisoare a fost Gheorghe Râpă, însă doar pentru că judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei de 1 an și 4 luni de închisoare, la care acesta fusese condamnat.

Au urmat apoi apelurile la această sentință, formulate de către procurorii DIICOT și de către polițistul traficant de droguri Cristian Danu, cu toții nemulțumiți de cuantumul condamnărilor acordate. Magistrații Curții de Apel Iași au dat dreptate ambelor părți, admițându-le contestațiile, și au desființat sentința Tribunalului Vaslui, numai în ceea ce-l privește pe Danu, și au trimis cauza spre rejudecare. Ceilalți doi inculpați, Diana Lăcrămioara Muntean și Gheorghe Râpă au rămas cu pedepsele inițiale.

Probele fiind clare, rejudecarea dosarului nu a durat prea mult, și după nici 3 luni și 3 amânări ale pronunțării, judecătorii Tribunalului Vaslui au pronunțat o nouă sentință în acest dosar. Pedepsele inițiale au fost chiar majorate, astfel că pedeapsa totală însumează acum nu mai puțin de 6 ani și 10 luni de închisoare, pentru cele 4 capete de acuzare reținute în sarcina lui Cristian Danu. În mod sigur, fostul polițist va contesta și această sentință, însă, la fel de sigur, va primi rezultatul tot din spatele gratilor, el fiind în continuare plasat în arest preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.