Mihai Botez, candidatul USR – PLUS la șefia CJ: Incompetența și politizarea, frânele dezvoltării județului

0
1214

• Deputatul USR Mihai Botez este candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Vineri, liderii celor două formațiuni au anunțat constituirea alianței în vederea participării comune la alegerile locale, procesul democratic de desemnare a candidaților din interiorul celor două formațiuni și, ulterior, al alianței fiind oferit ca o garanție a modului democratic în care aleșii USR-PLUS vor funcționa în administrație. Mihai Botez a subliniat că alianța constituită este o alternativă reală și credibilă la celelalte partide – cam singura, de altfel! – iar bătălia sa va fi dusă în principal împotriva incompetenței și politizării excesive, „frâne în calea dezoltării județului”. Așadar, fără „peticeli, de nepotisme de subdezvoltare!”

Filialele județene ale Uniunii Salvați România (USR) și ale Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) au anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, semnarea protocolului pentru constituirea Alianței USR-PLUS în județul Vaslui, alianță care va avea candidați comuni la alegerile locale de la sfârșitul lunii septembrie. Noua alianță a fost anunțată de către liderul PLUS Vaslui, Marcel Lăudatu ca „o alternativă la celelalte partide”.

Primul candidat desemnat și cel mai important este cel pentru președinția Consiliului Județean Vaslui, în persoana liderului USR Vaslui, deputatul Mihai Botez. Acesta a insistat asupra faptului că a fost nominalizat în urma unui proces democratic de alegeri în interiorul celor două formațiuni, iar apoi al alianței, pentru a sublinia astfel că, odată cu alegerea sa de către vasluieni, democrația și meritocrația din interiorul alianței vor fi extinse asupra funcționării administrației publice. În acest sens, candidatul a punctat de la bun început care vor fi principalele sale obiective și bătălii. Prima pe listă: eliminarea incompetenței și a politizării excesive.

„Am trecut de un filtru, acela al unui partid politic. Mai departe, ne vom adresa publicului vasluian, pe care vom încerca să îl convingem că suntem o alternativă viabilă la modul în care a fost condus județul. Modalitatea democratică de funcționare a unui partid se răsfrânge asupra modului în care e condusă administrația și țara. Flilialele noastre au autonomie locală, sunt încurajate să comunice”, a spus Mihai Botez, care a mai arătat că acolo unde a putut numi șefi de instituții USR, a făcut-o exclusiv pe criterii de competență, și nu după apartența politică a celor desemnați. „Vedem și acum modul în care funcționează administrația publică: pe criterii politice, de obediență, și nu de competență”, a punctat parlamentarul.

Candidatul la președinția celei mai importante instituții din județ a continuat în aceeași linie: „Țara se conduce și prin politică, dar și prin realizarea unui echilibru între aceasta și meritocrație”, a subliniat Botez, care a arătat că în județul Vaslui politizarea instituțiilor este un fenoment larg răspândit și a avut consecințe nefaste asupra dezvoltării. „O frână în dezvoltarea județului este politizarea, care trebuie să înceteze. Politizarea face ca județul să meargă cu frâna trasă”, a spus deputatul, care apoi a punctat că, în privința competenței care există în prezent la vârful administrației publice locale vasluiene este extrem de concludent faptul că la examenele de evaluare națională județului Vaslui s-a situat la coada clasamentului… „deși este condus de profesori”.

Aflată la prima participare la alegerile locale, obiectivele electorale ale noii alianțe USR-PLUS sunt extrem de îndrăznețe, candidatul la funcția de președinte al CJ neferindu-se să declare că se înscrie în competiție pentru a cîștiga. Recent apărute pe scena politică românescă, cele două partide sunt încurajate de rezultatele obținute în precedentele alegeri, prezidențiale și mai ales europarlamentarele din 2019, când Alianța 2020 USR – PLUS, a obținut în județ peste 18% din voturi.

„Candidatura comună este pasul natural pe care îl facem după alegerile europarlamentare și prezidențiale, un pas ce ne duce spre formarea unei alternative politice democratice. Județul a suferit în ultimii 30 de ani din cauza incompetenței și politizării excesive. Vrem să aducem pe funcții oameni competenți, recrutați în urma unor concursuri reale, în care criteriul principal este competența, nu obediența politică. Ne-am săturat de peticeli, de nepotisme de subdezvoltare. Este timpul ca județul să meargă pe o calea dezvoltării”, a declarat candidatul USR PLUS pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Vaslui, Mihai Botez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.